Uitnodiging Manifestatie: Lekker thuis blijven wonen

Roois nieuws Gemeentenieuws
Zo lang mogelijk in je eigen vertrouwde omgeving wonen, wie tekent er niet voor? Onafhankelijk en zelf verantwoordelijk ook al word je ouder of krijg je zelf of iemand in je naaste omgeving te maken met een beperking of chronische ziekte. Het kan. En het gebeurt.

Uitnodiging
Op dinsdag 14 februari 2012 organiseert de gemeente Sint-Oedenrode samen met het initiatief LekkerThuisBlijvenWonen.nl om 14.00 uur en om 18.30 uur een gratis manifestatie in cultureel-educatief centrum Mariëndael. Alle inwoners en hun kinderen zijn van harte uitgenodigd. De manifestatie zal door burgemeester Peter Maas geopend worden.

Op de toekomst voorbereid
De bezoeker wordt uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Ook krijgt de bezoeker de kans om zich op de informatiemarkt, voor te laten lichten door de diverse deelnemende organisaties en bedrijven. Want voor iedereen geldt, dat je tijdig na moet denken over je eigen toekomst als je zo lang mogelijk in je eigen huis wilt blijven wonen.

Een voorbeeld
Luister naar het verhaal van dochter Meike over haar vader: “Mijn vader van 79 is wars van instanties. Dat tekent wel zijn generatie. Te trots om anderen voor hem te laten beslissen. Dus om zich voor te bereiden op zijn oude dag gebruikt hij slimme oplossingen – vaak op het gebied van ICT. Zo heeft hij eigenlijk al jaren een videofoon, zodat hij ziet wie er aanbelt. Onlangs heeft hij skype op zijn laptop geplaatst. Met dat laatste staat hij in contact met zijn (klein)kinderen. Voor zomaar een praatje, maar eerlijk is eerlijk ook voor onvoorziene omstandigheden. Ik ben trots op mijn ‘moderne’ vader, op deze manier neemt hij zelf het heft in handen – om zolang mogelijk zijn leven op zijn eigen manier te blijven leven.”

Werkgroep “Slim wonen”
Het initiatief LekkerThuisBlijvenWonen.nl is tot stand gekomen in goed overleg met de gemeente en diverse organisaties en instellingen uit Sint-Oedenrode. Daaruit is een werkgroep gevormd "Slim wonen". De werkgroep is nu ruim een half jaar aan de slag en bestaat uit de volgende personen: mevrouw Gert van den Akker, Marcel Janse (KBO), Wim van Kreij, Bert van de Laak en namens LekkerThuisBlijvenWonen: Jan van de Akker t: 0900 – 1200 500.