Parkeerbonnen begrafenisgangers verscheurd

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Medio januari hadden sommigen een echte pechdag. Alsof het nog niet erg genoeg was dat ze een dierbare naar de laatste rustplaats hadden vergezeld, vonden ze ook nog een parkeerbon achter hun ruitenwisser. Want de begrafenis van beide overledenen, donderdag Teun Kraaijvanger en vrijdag Zus van de Laar, trokken zoveel belangstellenden dat er nabij de Martinuskerk geen parkeerplekje meer te vinden was.

CDA-er Rien Verhagen informeerde donderdag bij de raadsvergadering hoe er op zulke dagen wordt omgegaan met de handhaving. “Kunnen die bonnen worden teruggedraaid?” Burgemeester Peter Maas stelde hem gerust. “Regel is, dat daar rekening mee gehouden wordt.” Tijdsoverschrijding in blauwe zones is geen probleem, legde hij uit, en parkeren waar dat niet is toegestaan wordt ook door de vingers gezien. Alleen tegen hinderlijk parkeren, of op een invalidenparkeerplaats zonder ontheffing, wordt in zo’n situatie opgetreden.

Vrijdag had de BOA – overigens niet de enige in Rooi die handhaaft – de briefing gemist waardoor er toch standaard bonnen werden uitgeschreven. De bonnen van degenen die het betreft en daarover hun beklag hebben gedaan, zijn “uit het systeem gehaald” aldus Maas.