OJC Rosmalen tegen Dioscuri 94

Roois nieuws Sport
Op 28 januari turnde het onderbouwteam (de jongste wedstrijdturnsters) van de 3e divisie van Dioscuri 94 haar tweede competitie wedstrijd, dit keer tegen OJC Rosmalen. Voor Dioscuri 94 kwamen Frederieke Hengstman, Mare Peters, Nynke Pontzen, Sterre van de Brand en Eline Mathôt in actie.

De wedstrijd startte op sprong. Frederieke voerde een prima sprong uit, met een 10.90 beoordeling als resultaat. Ook Nynke scoorde hier hoog met een 11.80. De hoogste score van de dag was voor Sterre, die met haar sprong over de Pegasus maar liefst 13.20 punten voor Dioscuri binnenhaalde. De wedstrijd werd vervolgd op brug. Eline voerde voor de eerste keer een kiep in haar oefening uit, ze maakte deze prachtig af en werd voor haar oefening door de jury dan ook beloond met 12.75 punten. Op dit onderdeel waren de beide teams volledig aan elkaar gewaagd. OJC trok nipt aan het langste eind en bleef met een puntentotaal van 46.95 (tegen een 46.40 van Dioscuri) net aan het voordelige kant van de score. Op de balk werd het verschil in de wedstrijd gemaakt en kon OJC uitlopen naar een beslissende voorsprong. Op de vloer tenslotte lieten de Dioscuri dames zich weer van hun beste zijde zien. Mare voerde een mooie overslag uit en haar oefening werd beloond met een 9.65, terwijl Sterre en Eline beiden een degelijke oefening met een uitstekende uitgevoerde flikflak turnden. Individuele uitslag: Eline 2e, Sterre 4e, Frederieke en Mare 9e en Nynke 10e.
OJC pakte de overwinning met 194.70 tegen een puntentotaal van 178.80 voor Dioscuri. De meiden van de 3e divisie onderbouw maken zich op voor de individuele wedstrijd (regionale kampioenschappen) op zaterdag 4 februari in Best!