De Jeugd kaapt de Carnaval

Roois nieuws MooiPapgat.nl St.Oedenrode
Dat blijkt de leus van de jeugdprins en –adjudant van dit jaar. Het was vanmiddag bijzonder warm in de Beurs. Geen wonder, want eindelijk werd de jeugdraad van Elf geïnstalleerd. Wie gingen er schuil achter al die smiley’s die vorige week in DeMooiRooiKrant stonden?

Een immens piratenschip kwam eraan te pas en een grote schatkist sierde het podium. Maar waar was de sleutel? Eén voor één werden de luiken in het schip geopend, waarmee alle leden van de Raad werden onthuld en nar Mark (gr 4 Paduaschool). Achter het laatste luik zat… Adjudant Lars, mét de sleutel van de schatkist, en daaruit kwam: Prins Kevin! Zowel Prins als
Adjudant zitten in groep 8 van de Dommelrodeschool.

Na de installering, ging de ‘alles kan show’ van start met alle jonge sterren die Rooi rijk is. Er werd gedanst, geswingt en zelfs ‘tongeproat’. De jury had het er maar moeilijk mee. Zij moesten beslissen wie hiervan de beste was. Eigenlijk een onmogelijke taak met zoveel sterren van divers allooi. Toch moest er een keus worden gemaakt.

Met 85,5 punten eindigde V.V. Nijnsel op de derde plaats met ‘Schijn een lichtje op mij’. Als tweede eindigden Daan Voets en Stefan van Acht met 88 punten voor hun vissersbuut. Met een minimaal verschil, won V.V. Boskant uiteindelijk met 90 punten de wisseltrofee. Zij stalen de show met hun medley van ‘Grease’. John Travolta en Olivia Newton John kunnen misschien wel bij hun in de leer... Er was even paniek, want niet alle leden van de club bleken nog aanwezig. Er werd even druk geredderd, de rollen werden herverdeeld en daar stonden ze dan toch nog een keer: ‘Grease’ in hun overwinningsvoorstelling. De vonken spatten eraf.

Kijk hier voor alle foto's >>

Lees meer in DeMooiRooiKrant van komende woensdag.