Jeugdnatuurwacht “De Populier” maakt een vlinderkastje

Roois nieuws Natuur en Milieu
Op zaterdag 14 januari 2012 gaan de kinderen van Jeugdnatuurwacht “De Populier” hun hulp aanbieden aan de vlinders in hun tuin en omgeving.

Vandaag gaan ze een vlinderkastje maken om de vlinders, die hier blijven, wat te helpen om in de tuin te blijven en de winter door te komen. Voor de eitjes, rupsen of pop is dit vlinderkastje zeer geschikt, daar er ook kleine takjes in geplaatst worden zodat ze zich hieraan vast kunnen zetten om te overwinteren en te wachten tot het weer voorjaar wordt. De kinderen krijgen een lange plank om hieruit het kastje te zagen, verder zorgt de leiding voor schuurpapier en spijkers om alles in elkaar te timmeren. Voor workmate’s en het benodigde gereedschap wordt gezorgd. Ook krijgen ze een tekening waarop te zien is hoe ze de verschillende onderdelen op maat moeten zagen en in elkaar timmeren. Als ze het vlinderkastje hebben gemaakt kunnen ze deze thuis in hun eigen omgeving ophangen, om zo de vlinders een veilig onderkomen te geven.
De Jeugdnatuurwacht(st)ers worden om 9.15 uur verwacht bij het Cultureel Centrum “Mariëndael” aan de Laan van Henkeshage 2 in Sint Oedenrode.
Graag een hamer, blok- of winkelhaak en rolmaat meebrengen.

Informatie: Hein 476029 of Bep 475222.