Herkansing gevraagd voor indieners zienswijzen buitengebied

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Jan Verhagen, fractielid CDA-Rooi, heeft het college verzocht om degenen die een aanpassing hebben gevraagd van het concept bestemmingsplan buitengebied, nogmaals de gelegenheid te geven om hun zienswijze toe te lichten.

“Navraag bij de indieners van de zienswijzen maakt me duidelijk dat de 154 belanghebbenden na circa 5 maanden nog steeds niet persoonlijk door het college van de concept-collegestandpunten op de hoogte gesteld zijn, laat staan dat ze de mogelijkheid kregen om in een hoorzitting de zienswijzen bij de raad mondeling toe te lichten.” motiveert Verhagen zijn verzoek.
De procedure deed eerder al stof opwaaien vanwege de snelheid en daarmee gepaard gaande onduidelijkheid. Een groot deel van de maar liefst 154 zienswijzen is daar waarschijnlijk een rechtstreeks gevolg van geweest.
Het college is niet verplicht om een hoorzitting te geven, maar correct is het in deze situatie wel, aldus Verhagen die verwijst naar meer gemeentes die dit gedaan hebben.

Enige haast is wel geboden: om niet meer vertraging op te lopen moet de hoorzitting vóór de commissievergadering van februari plaatsvinden.