Nieuwe actie instrumenten- en uniformenfonds Brabantband

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Zoals we al een paar keer hebben aangekondigd in dit weekblad heeft Showkorps Brabantband haar jaarlijkse actie voor het Instrumenten- en Uniformenfonds weer opgestart. Dit nadat in 2010 het bestuur van de Brabantband besloten om af te zien van de jaarlijkse actie voor het Instrumenten- en Uniformenfonds. De Brabantband is nu weer langzaam op de weg terug na in “zwaar weer” terecht te zijn gekomen door onverwacht ledenverloop en te geringe aanwas van nieuwe leden. Nu de samenwerking met de Eendracht uit Best is afgelopen staat de band weer geheel op eigen benen. De doorstroming van leden van Jong Brabant binnen niet afzienbare tijd, de komst van enkele ervaren muzikanten en de in opleiding zijnde jeugdleden geven vertrouwen in de toekomst.

Het korps zal daarom nog meer te zien zijn bij plaatselijke activiteiten. De Brabantband zal haar muzikale medewerking verlenen aan de carnavalsoptochten in de Boskant en zowel de grote als de kinderoptocht in Rooi. Bovendien verleent ze haar medewerking aan “Alice in Wonderland”, een culturele manifestatie in en rond Cultureel Centrum Mariëndael op 2 en 3 juni van dit jaar.
Gezien deze ontwikkelingen heeft de vereniging besloten om dit jaar weer de actie voor het Instrumenten- en Uniformenfonds te gaan houden omdat zij grote mate afhankelijk is van de vrijgevigheid van de Rooise bevolking. Alle donateurs hebben een brief ontvangen waarin werd verzocht om de onmisbare financiële bijdrage over te maken naar de rekening van Showkorps Brabantband bij de Rabobank, rekeningnummer 138 273 766. Gelukkig geven veel mensen hieraan gehoor waarvoor onze hartelijke dank.
De komende weken zullen de leden bij de niet-donateurs aanbellen om te collecteren. Bestuur en leden van Showkorps Brabantband vertrouwen op uw bijdrage en hopen dat u de vereniging, net zoals in het verleden, een warm hart toe blijft dragen zodat de Brabantband in staat zal blijven om door en voor de Rooise bevolking aanwezig te kunnen zijn voor het muzikaal opluisteren van plaatselijke evenementen. Wilt u zich aanmelden als lid van ons korps om met ons mee muziek te maken, u bent uiteraard van harte welkom, of wilt u een van uw kinderen mee laten doen: meld ze aan voor een opleiding. Kom eens kijken en luisteren op onze Open Repetitie op zondag 29 januari van 12.00 tot 16.00 uur in Mariëndael.