Peter en Joke de Koning stoppen met De Beurs

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
In een brief heeft Peter de Koning van Restaurant en Zalencentrum de Beurs laten weten dat hij en zijn vrouw Joke na veertig jaar stoppen als uitbaters van de meest bekende horecagelegenheid in Sint-Oedenrode.

Beste lezer,

Alweer bijna 40 jaar lang run ik de Beurs samen met Joke met veel plezier en enthousiasme. We zijn hier erg trots op, maar aan deze periode in ons leven komt nu een einde.

De Beurs speelt tot de dag van vandaag een centrale rol in de Rooise gemeenschap. Op bepalende momenten in het leven van onze klanten hebben wij een ondersteunende functie kunnen vervullen. Ontelbare bruiloften, koffietafels en feesten hebben wij altijd met veel aandacht en betrokkenheid mogen verzorgen. Vele vereningen hebben wij wekelijks met veel plezier ontvangen. Dit sociale aspect is voor ons altijd een belangrijke drijfveer geweest, maar komt in de bedrijfsvoering steeds meer onder druk te staan.

Het ondernemersklimaat en de wensen van klanten zijn in de afgelopen jaren sterk veranderd. Het bestaansrecht van onze zaak heeft daardoor in onze ogen sterk ingeboet.
Wij hadden graag nog een aantal jaren in de Beurs doorgewerkt. We hebben zorgvuldig met het gezin een conclusie moeten trekken; het moment om te stoppen dient zich nu aan. We hopen in de komende jaren een actieve sociale rol te kunnen blijven vervullen in het Rooise.

De brouwer heeft de intentie de bedrijfsactiviteiten van de Beurs voort te zetten en is de mogelijkheden daarin aan het bekijken. We hopen van harte dat dit vanaf begin maart 2012 gaat lukken. Eind februari nemen we afscheid.

Peter en Joke de Koning