Lezing met als titel: “Het klimaat wenkt de dieren”

Roois nieuws Natuur en Milieu
De Heem-natuurgroep uit Sint-Oedenrode heeft op maandag 9 januari 2012 een beamer-lezing over een onderwerp dat nu volop in de picture staat, het klimaat.

Het veranderende klimaat heeft effect op het dierenleven in ons land. Niet alleen moeten een aantal van onze inheemse dieren zich aan de nieuwe omstandigheden zien aan te passen, maar ook krijgen we soorten in ons land die voorheen hun noordelijkste verspreidingsgrens veel zuidelijker hadden liggen. Na een inleiding over de achterliggende oorzaken zal een boeiend aantal voorbeelden worden besproken van met name insectensoorten die door het veranderende klimaat naar onze omgeving gewenkt worden. Vaak betreft dat leuke aanwinsten, maar soms zijn er ook vervelende gasten tussen. De migratie van soorten is echter lang niet altijd oorzakelijk toe te schrijven aan het klimaateffect. Andere milieufactoren spelen vaak ook een rol. Pieter van Breugel uit Veghel zal op deze avond een en ander uit de doeken doen. We verwachten weer een interessante avond die begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het ontmoetingscentrum van kringloop “d'n Einder” gelegen aan de Sluitappel 17a in de wijk Eerschot te Sint-Oedenrode.
Heeft u interesse in dit bijzonder actuele onderwerp over dieren, kom dan kijken en luisteren, iedereen is van harte welkom bij de activiteiten van de heem-natuurgroep.
Niet leden van de heemkunde ‘De Oude Vrijheid” betalen slechts € 2,00 entree, als bijdrage in de onkosten.