Gemeenteberichten week 52

Roois nieuws Gemeentenieuws
Vuurwerk opruimen

Vuurwerk hoort, net als oliebollen en champagne, bij de jaarwisseling. Toch zitten er minder leuke kanten aan, zoals letsel door ongelukken en een berg afval van vuurwerkresten. Tussen de resten zit nog veel vuurwerk dat niet is afgegaan. Veel kinderen zoeken de volgende dag naar vuurwerkresten en proberen die opnieuw af te steken. Elk jaar gebeuren er ernstige ongelukken. Daarom is het belangrijk vuurwerk op te ruimen. Wij doen een beroep op u en vragen u na de jaarwisseling, de volgende morgen ook te denken aan de kinderen in de buurt en het vuurwerkafval voor de deur op te ruimen. Ruim vuurwerkafval gelijk op en gooi het als het is afgekoeld in uw grijze container.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Handhavingsbeleid

Op 20 december 2011 heeft het college van Burgemeester en Wethouders in haar vergadering het Integraal Handhavingsbeleid 2012-2015 vastgesteld. In dit beleid worden de doelen en prioriteiten uitgewerkt voor de handhaving op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening, milieu, brandveiligheid en bijzondere wetten en verordeningen. Met het vaststellen van dit beleid wordt voldaan aan Artikel 7.2 van het Besluit omgevingsrecht.
Voor de inhoud van dit beleid, verwijzen wij u naar de gemeentelijke website.

Team Bestuur en Organisatie

--------------------------------------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Donderdag 29 december
- K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 09.00 uur

Zaterdag 31 december
- Oudervereniging Nijnsel; container op de parkeerplaats tegenover de St.Antonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat 11a, van 08.30 tot 12.00 uur.
- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag

Kledingcontainers rond oud en nieuw
De kledingcontainers van Reshare/het Leger des Heils zijn, om veiligheidsredenen, gesloten tussen woensdag 28 december 2011 en woensdag 4 januari 2012. Na 5 januari kunt u de kledingcontainers weer gebruiken.

Huisvuilinzamelschema 2012 en afvalwijzer 2011
Een dezer dagen ontvangt u het huisvuilinzamelschema 2012 en een afvalwijzer. Raadpleeg en bewaar deze informatie goed. Het huisvuilinzamelschema bevat alle data waarop u uw huishoudelijk afval kunt aanbieden. Ontvangt u deze informatie niet, neem dan vanaf 9 januari 2012 kontact op met de gemeente via telefoonnummer (0413) 481911 of via info@sint-oedenrode.nl.


Economie Vrije tijd en Onderwijs 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Spreekuur burgemeester

Het spreekuur van de burgemeester van maandag 2 januari 2012 vervalt.

Team Bestuur & Organisatie

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vernielingen is geen geintje!

Beschadiging door vuurwerk kost teveel
De laatste maand van het jaar breekt alweer aan. Nog maar een paar weken en dan hopen we het jaar 2011 op een mooie manier uit te luiden en 2012 op een voorspoedige manier te beginnen. Officieel mag er nog geen vuurwerk verkocht worden, maar toch is hier en daar ’s nachts al een knal te horen. Afgelopen jaren heeft de gemeente maar liefst €12.000,= materiaalschade gehad door vuurwerk. Om dit nu te voorkomen, vragen we iedereen dringend om elkaar hierop aan te spreken.
Verkeersborden, publicatieborden, prullenbakken, brievenbussen en straatkolken: het zijn voorbeelden van zaken die vorig jaar in de maand december vernield zijn door vuurwerk. Het betekende ook extra veel werk voor de medewerkers van de buitendienst. Zij waren in het totaal 114 uur bezig met het herstellen van de schade. Tijd die ze normaal anders hadden kunnen besteden, zoals het opknappen van de bestrating of het verbeteren van een speeltuintje. Het kostte de gemeente –u en alle inwoners van Sint-Oedenrode dus– een totaalbedrag van €17.500,=. Dit is ongeveer €1,= per inwoner.

Spreek elkaar aan
We gaan er vanuit dat u zich realiseert dat vuurwerkvernielingen ook uw portemonnee raken en dat het ten koste gaat van de leefbaarheid in uw gemeente. Hebt u vrienden, kennissen, kinderen, broers of zussen van wie u weet dat ze al vuurwerk afsteken? Spreek hen dan daar op aan. Vanaf 1 december voeren de politie en bureau Halt een lik-op-stuk beleid. Hierbij krijgen jongeren, afhankelijk van leeftijd en ernst van de overtreding bij Halt een leerprogramma en/of werkstraf opgelegd. De gemeente doet altijd aangifte van vernielingen. Wanneer de dader bekend is, wordt de schade op deze persoon verhaald.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met M. Rijkers, beleidsmedewerker integrale veiligheid, tel: 0413-481911. Om het afsteken van vuurwerk of illegale opslag te melden, kunt contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. Op www.meldmisdaadanoniem.nl  vindt u meer informatie over dit onderwerp.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Collectieve festiviteiten

In het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) zijn geluidsvoorschriften opgenomen waaraan inrichtingen die onder de werkingssfeer van dit besluit vallen, moeten voldoen. Een ontheffing van de geluidsvoorschriften binnen horeca- sport- en recreatie-inrichtingen (inclusief terras) in een bepaald gebied tot een bepaald maximum (vastgelegd in het evenementenbeleid “Bruisend Rooi”) is hierbij toegestaan voor dagen die worden aangewezen als collectieve festiviteit. Op basis van artikel 4.1.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om jaarlijks collectieve festiviteiten aan te wijzen. Door het college zijn de volgende dagen aangewezen als collectieve festiviteiten voor het jaar 2012.

Centrum
Carnaval zaterdag 18 februari t/m dinsdag 21 februari 2012
Koninginnedag zondag 29 en maandag 30 april 2012
Jaarmarkt zondag 24 juni 2012
Kermis zaterdag 25 augustus t/m woensdag 29 augustus 2012
Winterbraderie zondag 9 of 16 december 2012
Oud en Nieuw Oudjaarsavond maandag 31 december 2012 en Nieuwjaarsnacht dinsdag 1 januari 2013

Olland
Carnaval zaterdag 18 februari t/m dinsdag 21 februari 2012
Koninginnedag maandag 30 april 2012
Kermis zaterdag 29 september t/m dinsdag 2 oktober 2012
Oud en Nieuw Oudjaarsavond maandag 31 december 2012 en Nieuwjaarsnacht dinsdag 1 januari 2013

Boskant
Carnaval zaterdag 18 februari t/m dinsdag 21 februari 2012
Koninginnedag maandag 30 april 2012
Kermis vrijdag 19 oktober t/m maandag 22 oktober 2012
Oud en Nieuw Oudjaarsavond maandag 31 december 2012 en Nieuwjaarsnacht dinsdag 1 januari 2013

Nijnsel
Carnaval zaterdag 18 februari t/m dinsdag 21 februari 2012
Koninginnedag maandag 30 april 2012
Kermis zaterdag 9 juni t/m dinsdag 12 juni 2012
Oud en Nieuw Oudjaarsavond maandag 31 december 2012 en Nieuwjaarsnacht dinsdag 1 januari 2013 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Op 1 januari Gemeentelijke Belastingen, WOZ en invorderingen in Sint-Oedenrode

Vanaf 1 januari 2012 zijn de afdelingen Belastingen, WOZ en Invorderingen van de gemeenten Haaren, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode samengevoegd tot één afdeling die gevestigd is bij en in de gemeente Sint-Oedenrode. Voor u als burger verandert er niets: het is nog steeds uw eigen gemeente die oplegt en invordert, het is de verwerking die centraal georganiseerd wordt.

Aan de dienstverlening verandert vrijwel niets: u kunt uw eigen gemeente voor belastingzaken bereiken via het centrale telefoonnummer van uw gemeente en veel informatie over belastingzaken is nog steeds op de website van uw gemeente te vinden. Voor het maken van afspraken kunt u dat centrale telefoonnummer eveneens gebruiken: de afspraken vinden plaats in het gemeentehuis van uw eigen gemeente. In maart, vlak na de aanslagoplegging, zullen wij op gezette tijden eveneens aanwezig zijn op uw gemeentehuis om uw vragen te beantwoorden.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Start acquisitie gemeentegids

De gemeente Sint-Oedenrode is gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe gemeentegids, editie 2012-2013.Voor deze gids werkt de gemeente samen met uitgeverij AKSE MEDIA. Deze organisatie is vorige week gestart met de acquisitie. De nieuwe gids wordt medio mei gratis aan huis verspreid.

De acquisiteur van Akse Media die de advertenties werft voor de nieuwe gemeentegids zal een brief van de gemeente voorleggen. In die brief bevestigt de gemeente dat zij hun activiteiten uitvoeren in opdracht van de gemeente Sint-Oedenrode. Naast het werven van advertenties, benadert de uitgeverij organisaties en verenigingen die met een gratis vermelding zijn opgenomen in de gemeentegids per brief om de juistheid van de gegevens te controleren. De acquisiteur is Kick Smit te bereiken op telefoonnummer 06-15302360.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Raadsbesluit tijdelijke regels aanscherping Wet werk en bijstand

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-0oedenrode maken bekend, gelet op het bepaalde in de gemeentewet, dat de raad van de gemeente Sint-Oedenrode in zijn vergadering van 15 december 2011 tijdelijke regels heeft vastgesteld in verband met de wijziging van de Wet werk en bijstand (WWB) en de samenvoeging van deze wet met de Wet investeren in jongeren (WIJ) per 1 januari 2012.
Deze regels treden in werking op 1 januari 2012. Het raadsbesluit ligt voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis.

Team Werk, Inkomen en Zorg

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres                            Postcode  Besluit
                                                     verzonden Omschrijving
Liempdseweg 14           5492 SM 21-12-2011 Intrekken omgevingsvergunning, activiteit milieu, houden van dieren
Bikkelkampen 17          5491 RE  20-12-2011 Oprichten sleufsilo met mestkelder
Ollandseweg 134/136    5491 XC 21-12-2011 Aanleggen 2e inrit/uitweg
Oostelijke Randweg 2   5492 HZ 22-12-2011 Sloop en herbouw woonboerderij
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Ontwerpbesluit uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                  Postcode Omschrijving
Damianenweg 1a 5492 BT  Het wijzigen van een luchtwasser en de dierbezetting, activiteit milieu
Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 20 oktober 2011 ter inzage.

Verleende uitgebreide omgevingsvergunning
Adres                    Postcode Besluit
                                            verzonden Omschrijving
Dahliastraat 4        5492 HL 20-12-2011 Bouwen vrijstaand woonhuis
Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader).

Meldingen ingevolge Algemene maatregel van Bestuur
Adres inrichting  Postcode Omschrijving
Den Ekker 1b    5491 ZK Het veranderen van een sportpark (plaatsen lichtmasten) ingevolge het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.
Bovengenoemde meldingen liggen gedurende twee weken ter inzage. 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Rectificatie Vernhout 6:
In DeMooiRooiKrant van 14 december 2011 is foutief gepubliceerd dat het Besluit Landbouw milieubeheer niet meer van toepassing is op de agrarische inrichting gelegen aan de Vernhout 6 te Sint-Oedenrode. Na een inventarisatie is gebleken dat er wel agrarisch activiteiten plaatsvinden en dat wil zeggen dat het Besluit landbouw milieubeheer nog steeds van toepassing is.