De Gouden Leeuw opgeleverd

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Donderdag 15 december heeft de officiële oplevering van De Gouden Leeuw plaatsgevonden. Met de sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners van het appartement sluit Bouwgroep van Stiphout een roerige periode van tien jaar definitief af.

Het monumentale pand aan de markt kon niet zomaar gesloopt worden. Na lang getouwtrek werd gekozen om De Gouden Leeuw af te breken en de kopie van het gebouw terug te laten komen onder de voorwaarde dat er zoveel mogelijk oude materialen hergebruikt moesten worden. Een toevallige voorbijgangster merkt treffend op: “Het heeft lang geduurd maar het resultaat mag er ook zijn: het is een prachtig pand geworden.”

De afgelopen weken is hard gewerkt om het pand volledig af te werken. De veranda is geplaatst en voorzien van een terrazzo vloer. Met de realisatie van de veranda heeft De Gouden Leeuw de uitstraling terug die zo kenmerkend was voor het pand. Als laatste puntjes op de spreekwoordelijke i worden de karakteristieke toegangspoort en de veranda nog geschilderd. Wanneer dat gebeurd, is afhankelijk van de weeromstandigheden.

Aan de achterzijde van het pand zijn de bouwketen inmiddels opgeruimd. In samenwerking met Wovesto heeft de Rooise projectontwikkelaar het terrein achter de Meierij helemaal opnieuw ingericht. “Om de bouwactiviteiten zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we twee jaar lang alle bouwmaterialen vanaf de achterkant aangevoerd. Dit heeft voor de bewoners natuurlijk wel wat overlast opgeleverd, Maar we zijn blij dat we er iets moois voor terug hebben kunnen geven,” vertelt uitvoerder Michiel Maas.


Met de oplevering is een definitieve punt gezet achter een turbulente periode. Marcel Merks van Gebr. Van Stiphout is met recht trots op dit gebouw: “We zijn erin geslaagd om oude en authentieke elementen met nieuwe bouwmaterialen te verbinden, zowel aan buitenzijde als aan de binnenkant. De twee appartementen, waarvan het appartement op de eerste verdieping nog te koop is, zijn met oog voor detail afgewerkt zoals bijvoorbeeld de mooie architraven en de hoge plinten. Over deze appartementen: “Het is een mooie balans tussen karakteristieke charme en eigentijdse luxe met een fantastische blik over de Rooise markt.” Over het horecagedeelte op de begane grond kan Merks nog niets vertellen. “Bavaria is op zoek naar een uitbater en we hopen op korte termijn meer duidelijkheid te krijgen.”