Afbeelding

Tevredenheid overheerst nu ‘Poort van Rooi’ af is

Roois nieuws Verkeersinfo / Sint-Oedenrode
De prachtig opgeknapte Hambrug werd een aantal weken geleden voorzien van een aantal lampen die ‘de poort van Sint-Oedenrode’ ’s avonds mooi in het licht zetten. Dat was officieel de laatste handeling van het project Heuvel/Borchmolendijk/Hambrug. In vijf jaar tijd is dit gedeelte van het centrum van een nieuw jasje voorzien. De modernisatie was hard nodig. De straten lijken ruimer, parkeerplaatsen zijn beter ingedeeld, de Borchmolen is een fraai pleintje rijker, overbodige obstakels zijn weggehaald en er liggen nieuwe tegels en stenen. Het hart van Rooi ziet er mooier uit dan ooit.

Reden voor een feestje zou je zeggen. Niet helemaal, natuurlijk zijn de betrokken partijen blij dat alles achter de rug is en overheerst de tevredenheid over het resultaat, maar er werd afgezien van een officiële opening. Wethouder Dekkers: “Na overleg met de ondernemers hebben we besloten om het project niet officieel te openen. Alles is zo verspreid afgerond dat we het overbodig vonden.”

Misschien is de reden om geen openingsfeestje te vieren ook wel te zoeken in het feit dat het allemaal wat langer heeft geduurd dan verwacht. Een jaar geleden uitten de winkeliers en andere omwonenden nog hun ontevredenheid over het gegeven dat de straat zo lang was opengebroken. Er werd de gemeente een gebrek aan communicatie verweten. Woordvoerder van de ondernemers, Tonnie Heijmans: “Vooral de communicatie tussen de gemeente en de aannemer verliep niet goed. Ook met ons was er niet altijd contact. Dat is duidelijk. Hoewel de waarheid vast wel ergens in het midden zal liggen, heeft de straat veel te lang open gelegen. Uiteindelijk zijn we wel zeer tevreden met het resultaat.”

Ook wethouder Dekkers beaamt dat het te lang geduurd heeft. “Dat klopt inderdaad, maar het heeft wel aanwijsbare redenen. Er heeft veel archeologisch onderzoek plaatsgevonden, de afvoer van het hemelwater moest worden gescheiden van het riool en ook het werk met de elektriciteitskabels verliep moeizaam. Er liep nog een 80 jaar oude elektriciteitskabel die we moesten omzeilen. Uiteindelijk zijn we enorm blij met het resultaat. En terecht, het is echt een visitekaartje van Rooi. Daarbij zijn we binnen het krediet gebleven. We hebben zelfs nog wat over.”

De volgende projecten staan inmiddels voor de deur. De inrichting van het gebied Weieven en de aanleg van het fietspad aan de Veghelseweg.