Rhode via strafschoppen uitgeschakeld voor beker

Na 90 minuten zag het er naar uit dat Rhode zich zou gaan plaatsen voor de 5e bekerronde. De stand was 0-1, maar in de blesuuretijd gebeurde er nog van alles. Eerst kwam Heeswijk in de 93e minuut op 1-1 en vervolgens in de 95e minuut op 2-1. De strijd leek gestreden, maar Rhode kwam nog terug in de 97e minuut. Er volgde een strafschoppenserie, waarin Rhode uiteindelijk bij de negende het onderspit moest delven.

Beide ploegen misten de nodige spelers en voor Ronald Tielemans was dat een mooie gelegenheid om wat jeugdige spelers de kans te geven. Rhode had een prima start en was het eerste kwartier de betere ploeg. Er waren wat mogelijkheden, maar ook Heeswijk kreeg een open kans. Langzamerhand werd Heeswijk echter wat sterker en ontstond er een leuke pot. Heeswijk kreeg een drietal kansen, maar die waren er ook voor Rhode, o.a. uit schoten van Derk Foolen en Roel Smeets. Rhode begon weer goed aan de 2e helft. Een voorzet van Bas van Kuringen ging voor het doel langs, maar er kon net geen voetje tegen aan gezet worden. Vervolgens was er een kopbal van Joep vd Mortel die net over ging. In de 69e minuut was het wel raak. Daan van Dinten legde de bal breed op Joep Vermeltvoort en die schoof de bal tussen de benen van de keeper in de goal, 0-1. Heeswijk ging toen langzaam de druk opvoeren. Er kwam nog wel een goede kans op de 0-2 voor Tim Stewart, maar daarna waren de kansen toch voor Heeswijk. Keeper Ard Groenendijk hield zich lang staande, maar in de blessuretijd werd het snel, 1-1 en meteen daarna zelfs 2-1. De strijd leek toen beslist, maar Rhode gaf zich niet gewonnen en Tim Stewart profiteerde handig van een slordigheidje achterin, 2-2. Er moesten toen strafschoppen gemomen worden. Beide ploegen schoten de eerst serie van 5 vlekkeloos in.Ook de 6e en 7e, maar de achtste werd door beiden gemist en daarna miste Rhode ook nog de negende. Heeswijk deed dat niet en plaatste zich voor de volgende ronde. Jammer, maar Rhode speelde een goede wedstrijd en hopelijk kan na de winterstop deze lijn vast gehouden worden, want dan staan er meteen 2 pittige tegenstanders op het programma, Berghem Sport en Irene.
Wildrikken / Informatieavond bouw kleedlokalen
A.s. donderdag vindt het traditionele wildrikken en pokeren weer plaats. Alle leden en supporters zijn van harte uitgenodigd, aanvang 21:30 uur. Voorafgaand aan het rikken is er een inloopavond, waarop informatie wordt gegeven over de bouwplannen van de nieuwe kleedlokalen, aanvang 19:30 uur. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl.