Tom en Martijn Nederlands kampioen

Roois nieuws Sport
Tom en Martijn gingen op 11 december meer naar een toernooi in Harnes, Frankrijk. Martijn van Dalen wint zijn eerste partij vrij snel met Ippon. In zijn 2e partij wordt het lastigere en moet de Golden Score uitsluitsel geven wie er gaat winnen. Het geluk is niet aan zijn zijde en een worp die Martijn inzet wordt niet als actie van Martijn gezien en de scheidsrechter geeft het punt aan de tegenstander. In het hier gehanteerde systeem lig je er dan meteen uit of je tegenstander moet doordringen naar de halve finales.

Tom Meulensteen draait de laatste tijd bijzonder sterk en je kunt zien dat zijn investeringen op de Loot-afdeling van het St-Joriscollege haar vruchten begint af te werpen. Tom wint 5 partijen op rij en moet helaas in de finale zijn meerdere erkennen tegen een Franse judoka. Zijn 2e plaats is wel een bevestiging dat hij goed bezig is.

Zaterdag 17 december mochten deze 2 kanjers met het team van Sportschool Essink uit Eindhoven meedoen aan Het N.K. team tot 17 jaar. Ook hier lieten Tom en Martijn zien goed bezig te zijn in de halve finale stonden ze tegenover het team van Judoclub Berlicum. Hier deed een ander judoka van Dai Ippo mee, nl. Nick van Schijndel. Ook deze partij weten zij te winnen en dan volgt de finale om het Nederlands kampioenschap. Tegenstander is het team van Ben Rietdijk sport uit Noord Holland. Ook deze wedstrijd weet het team te winnen zij het in een denderende laatste partij. Bij een stand van 3-3 komt de laatste partij met de zwaar gewichten. Martijn Kip van Sportschool van Buel uit Oss komt in deze laatste partij op voorsprong maar even later gaat ook Martijn naar de grond. Nu moet hij in de laatste halve minuut alles uit de kast halen om de titel binnen te halen. Ook dit lukt hem en Martijn Kip maakt een mooie ippon en maakt het team van Essink Nederlands Kampioen, met wel 2 judoka’s van Dai Ippo in de gelederen.