Onderzoeksresultaten asbest Nijnselseweg

Roois nieuws Gemeentenieuws
Afgelopen dinsdag gaf burgemeester Peter Maas opdracht tot het onmiddellijk ontruimen van het pand aan de Nijnselseweg 24a in Sint-Oedenrode. Uit onderzoek, in opdracht van de eigenaar van het pand, bleek dat er te hoge concentraties asbest in de lucht werden gemeten. Hierop werd in opdracht van de eigenaar opnieuw nader onderzoek ingesteld. De eerste resultaten zijn nu te melden.

Uit de resultaten blijkt dat in twee ruimten van het pand nog steeds een te hoge concentratie asbest in de lucht aanwezig is. In de kleding, alsook de voertuigen, is geen asbest aangetroffen. Om de woning weer te mogen betreden is een sanering noodzakelijk. De gemeente is bevoegd in situaties met een spoedeisend karakter, via een korte procedure, vergunning te verlenen. Daardoor kan de eigenaar al vandaag starten met de sanering van het pand.

Na afgelopen dinsdag is, op verzoek van de burgemeester, ook de GGD ingeschakeld. Vanavond is er, voor de bewoners, een besloten bijeenkomst, om uitleg te geven. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Bij deze bijeenkomst is naast de burgemeester en de GGD,
ook een tolk aanwezig. Aansluitend aan deze bijeenkomst, om 10.00 u, is er voor de pers
gelegenheid tot het stellen van vragen. Dat doen wij aansluitend aan de besloten bijeenkomst, die gehouden wordt bij Groepsaccommodatie De Roerdomp, Ontginningsweg 10 in Westelbeers.