Brabantse kerst in Odendael

Roois nieuws Kunst en Cultuur
A.s. woensdag 21 december is er een Kerstprogramma in Odendael. Deze bijeenkomst is speciaal georganiseerd voor de bewoners van Odendael, de aanleunwoningen en familie en kennissen van de uitvoerenden.

Het bijzondere van dit concert is dat behalve Nico van de Wetering ook een 40-tal beginnende gitaristen op zal treden. Deze mensen hebben allen gitaarles bij Nico. Toon de Migra ( accordeon) en Leon Vervoort (drums) zullen het geheel muzikaal ondersteunen.

Het programma bestaat uit een gedeelte Brabantse Kerst en een gedeelte Kerst met een knipoog naar de gezelligheid. Behalve traditionele kerstliederen zullen er ook enkele gezellige meezingers ten gehore worden gebracht. Tekstboekjes worden uitgereikt.

Jan Verhagen, één van de gitaarcursisten, heeft het initiatief genomen voor dit bijzondere evenement. Entree is gratis en de grote zaal is om 19.30 uur open. Aanvang: 20.00 uur.
Alle medewerkers, van geluid tot musici, hebben hun gratis medewerking toegezegd. “…en zo hoort het ook”,zei Jan wijselijk. Jan zelf zal, behalve het mee begeleiden van de stemmige liedjes, ook een kerstverhaal ten gehore brengen net zoals sommige andere cursisten. Gijs van Aarle zal enkele Russische kerstliederen ten gehore brengen en zo zullen er nog meer verassingen zijn..