Afbeelding

Mantelzorgondersteuning door Welzijn Salus

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Vanaf 1 januari 2012 kunnen de inwoners van Sint-Oedenrode terecht bij Welzijn Salus voor individuele mantelzorgondersteuning. Dit geldt straks voor alle leeftijdscategorieën. De gemeente heeft gekozen voor een lokale organisatie, omdat deze dichter bij de inwoners staat.

In Uden blijft de regionale Mantelzorgwinkel bestaan. Niet alle werkzaamheden worden lokaal aangeboden. Zo blijft de regionale Mantelzorgwinkel actief als expertisecentrum voor professionals en gemeenten. 

Belangrijke speler
Welzijn Salus biedt momenteel al mantelzorgondersteuning aan oudere inwoners. Hierbij gaat het om de Oppasservice voor dementerenden en ernstig zieken. Verder geeft de organisatie
praktische informatie en emotionele ondersteuning. Welzijn Salus speelde en speelt een belangrijke rol bij de organisatie van bijeenkomsten voor mantelzorgers in Sint-Oedenrode, zoals de Ontmoetingsdagen voor Mantelzorgers en de Dag van de Mantelzorg. 

Dag van de Mantelzorg.
Wilt u weten wat Welzijn Salus voor u kan betekenen? Dan kunt u vanaf 1 januari voor meer informatie terecht bij Welzijn Salus, Odendael 3, op maandag t/m donderdag van 09.00 – 11.00 uur.
Telefonisch is Welzijn Salus te bereiken op maandag t/m donderdag van 09.00 – 13.00 uur op telefoonnummer 0413-473504 of via e-mail: info@welzijnsalus.nl