Rooi en jaren ’60 orkestjes

Roois nieuws Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode
Con Forza speelde vanaf 1964 tot 1974. De leider was Piet van der Aa, toetsenist Thieu Dortmans, drummer Frits Dortmans ,gitarist en zang Jan Dortmans en saxofoon Christ Toonen. Het orkest werd betiteld als een dans en amusementsorkest.

Dirty ’68: Rinus van der Heyden, Jan Foolen,Peter Kluytmans, Johan van de Pol, en later Pietje de Koning. The Dynamite Shadows, eerst als driemanformatie met o. a. Leon Raaymaker( basgitaar en zang) en Arie Korsten( sologitaar en zang), later kwamen daar o.a. bij Pietje van Kasteren( slaggitaar) en Henny Korsten ( zang) .

Blub met Cor Mosseveld, Toon Cromsigt, Theo van Zandbeek. The Kicks met o.a. ook Toon Cromsigt.
De Torpedos met Sjef en Hans van Liempd, Karel Foolen, Theo van de Coevering en Ria van Langen.
Pietje de Koning speelde een grote rol bij : Posh en The Flying Arrows (Piet was Posh) The Gonks met zang van Dave Jones( jawel hoor: Piet de Koning). Piet was trouwens ook nog korte tijd manager/zanger en leraar van Dirty ’68, en later the leading man bij de John Peters Band..

Beatorkest de Gonks was een uitvloeisel van orkest The Flyng Arrows. Drummer bij de Gonks was Hans Hulsen, Verder Peter Vervoort , Ad de Haan. Daar kwam later Jan Vervoort nog bij en… Pietje de Koning ( zang). Het is te mooi om hier niets mee te doen: een reünie of een boek ? Reacties graag naar: redactie@demooirooikrant.nl

Als we iets doen moet het wel snel, want:” Es “hadde”kumt, is “hebbe”te laot”.

Nico van de Wetering