MOP dames 1 met Rooise inbreng verrassing van het seizoen

Roois nieuws Sport
De Rooise dames Lin Schakenraad en Loes van der Heijden promoveerden eind vorig seizoen naar de allerhoogste klasse in het hockey: de hoofdklasse. Een knappe prestatie. Inmiddels is de competitie alweer halverwege en heeft MOP dames 1 een welverdiende winterstop. Ze presteerden boven verwachting goed en mogen zich zelfs de verrassing van dit seizoen noemen. Hoe hebben Lin en Loes het ervaren? DeMooiRooiKrant was zeer benieuwd.

Hoe is het de eerste competitiehelft gegaan?
“De eerste competitiehelft is boven verwachting goed gegaan. We willen ons als promovendus natuurlijk handhaven en om geen risico te lopen moeten we daarom 9de van de twaalf worden. Dat is dan ook het doel dit seizoen. Op dit moment staan we zesde in het linkerrijtje, dus dat is erg goed! We hebben een hele goede uitgangspositie om handhaving te bewerkstelligen. We hebben een fantastische start gehad en de eerste vier wedstrijden in de hoofdklasse allemaal gewonnen. Na vier weken stonden we samen met Laren bovenaan in de hoofdklasse. Dat was heel erg gaaf.”

Viel het niveau jullie zelf mee of tegen?
“We hebben gemerkt dat er best een aantal teams zijn waar we van kunnen winnen. We willen niet echt zeggen dat we teams vonden tegenvallen, maar blijkbaar hadden we onszelf niet hoog genoeg ingeschat. Aan de andere kant zijn er ook een aantal teams heel erg goed. Van Laren hebben we bijvoorbeeld heel dik verloren. Van dit team, waarin bijna alleen maar internationals spelen, waaronder Naomi van As, verloren we met 7-1. Dat deed toch wel even pijn en bracht ons weer met beide benen aan de grond.”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week