Gemeenteberichten week 50

Roois nieuws Gemeentenieuws
Vernielingen is geen geintje!

Beschadiging door vuurwerk kost teveel
De laatste maand van het jaar breekt alweer aan. Nog maar een paar weken en dan hopen we het jaar 2011 op een mooie manier uit te luiden en 2012 op een voorspoedige manier te beginnen. Officieel mag er nog geen vuurwerk verkocht worden, maar toch is hier en daar ’s nachts al een knal te horen. Afgelopen jaren heeft de gemeente maar liefst €12.000,= materiaalschade gehad door vuurwerk. Om dit nu te voorkomen, vragen we iedereen dringend om elkaar hierop aan te spreken.

Verkeersborden, publicatieborden, prullenbakken, brievenbussen en straatkolken: het zijn voorbeelden van zaken die vorig jaar in de maand december vernield zijn door vuurwerk. Het betekende ook extra veel werk voor de medewerkers van de buitendienst. Zij waren in het totaal 114 uur bezig met het herstellen van de schade. Tijd die ze normaal anders hadden kunnen besteden, zoals het opknappen van de bestrating of het verbeteren van een speeltuintje. Het kostte de gemeente –u en alle inwoners van Sint-Oedenrode dus– een totaalbedrag van €17.500,=. Dit is ongeveer €1,= per inwoner.

Spreek elkaar aan
We gaan er vanuit dat u zich realiseert dat vuurwerkvernielingen ook uw portemonnee raken en dat het ten koste gaat van de leefbaarheid in uw gemeente. Hebt u vrienden, kennissen, kinderen, broers of zussen van wie u weet dat ze al vuurwerk afsteken? Spreek hen dan daar op aan. Vanaf 1 december voeren de politie en bureau Halt een lik-op-stuk beleid. Hierbij krijgen jongeren, afhankelijk van leeftijd en ernst van de overtreding bij Halt een leerprogramma en/of werkstraf opgelegd. De gemeente doet altijd aangifte van vernielingen. Wanneer de dader bekend is, wordt de schade op deze persoon verhaald.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de heer M. Rijkers, beleidsmedewerker integrale veiligheid, tel: 0413-481911. Om het afsteken van vuurwerk of illegale opslag te melden, kunt contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. Op www.meldmisdaadanoniem.nl  vindt u meer informatie over dit onderwerp.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Meldingen

Gevonden en verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen
- lichtbruine portemonnee met inhoud
- zwart pasjeshouder met diverse pasjes
- witte plastic tas met twee cartridges en bruine leren dameshandschoenen
- rode buggy merk Maxi-Cosy

Team Klant Contact Centrum

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 6 december 2011 tot en met 12 december 2011 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- Van de stichting ELE Rally voor het organiseren van de ELE Rally op 2 juni 2012 in het buitengebied van Sint-Oedenrode.
- Van de stichting Rooise Fietsvierdaagse voor het organiseren van een fietsvierdaagse van 17 tot en met 20 juli 2012 in de gemeente Sint-Oedenrode.

Tegen voornoemde binnengekomen aanvraag (evenementen)vergunning staat nog geen bezwaar open.

Melding naar aanleiding van eerder verleende meerjarenvergunning
- Van Handboogvereniging Concordia voor het organiseren van de wedstrijd handboogschieten op 14 en 15 janauri 2012 op het terrein Boskantseweg 77a te Sint-Oedenrode.
- Van Café van Ouds voor het organiseren van de nieuwjaarsduik op 1 januari 2012 tussen 15.00 en 16.00 uur op het Kerkplein te Sint-Oedenrode.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Groene Handdrukken voor Groene Initiatieven

De gemeente heeft ook dit jaar weer aan aantal zogenaamde ‘groene handdrukken’ te vergeven. Met een Groene Handdruk spreekt de gemeente waardering uit voor activiteiten die bijdragen aan verbetering van de biodiversiteit in onze gemeente. Aan de Groene Handdruk is ook een geldbedrag van € 350,- verbonden. Als u vindt dat een initiatief van uzelf of van anderen in aanmerking komt voor een Groene Handdruk kunt u dat initiatief bij de gemeente aanmelden.

Criteria
Om hiervoor in aanmerking te komen toetst de gemeente het initiatief aan de volgende criteria:
- Er moet een concrete activiteit zijn uitgevoerd of zijn voorgenomen.
- De activiteit moet bijdragen aan het in stand houden of vergroten van het aantal plant- en diersoorten in de
gemeente.
Om biodiversiteit breed onder de aandacht te brengen vragen we dit jaar expliciet instellingen uit de niet- ‘groene sector’ om zich aan te melden. Wij denken daarbij bijvoorbeeld aan scholen, woningcorporaties en wijkraden.

Aanmelden
Hiervoor stuurt u uiterlijk 31 december een brief of mail aan de gemeente ter attentie van de heer H. Muselaers, hmuselaers@sint-oedenrode.nl  . In uw brief of mail motiveert u uw aanmelding aan de hand van bovengenoemde criteria. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Overzicht uitgeschreven gastouders LRK (Landelijk Register Kinderopvang):
- J.W. van den Heuvel, reg.nr.: 108980807
- A.M.C. Hermes-van den Dungen, reg.nr.: 935067693

-------------------------------------------------------------------------------------------

Raadsbesluit wijzigingsverordening

Raadsbesluit van 24 november 2011 tot vaststelling van de wijzigingsverordening die betrekking heeft op de gevolgen van niet tijdig beslissen.

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend dat de gemeenteraad op 24 november 2011 een wijzigingsverordening heeft vastgesteld waarin geregeld wordt dat er geen vergunning van rechtswege ontstaat als de wettelijke behandelingstermijn wordt overschreden. Dit geldt voor vergunningen in het kader van de Afvalstoffenverordening en de Verordening kwaliteitsregels peuterspeelzalen. Dit omdat er dwingende redenen kunnen zijn van algemeen belang, openbare orde of volksgezondheid.
De wijzigingsverordening treedt met ingang van 15 december 2011 in werking.
Het raadsbesluit en de wijzigingsverordening liggen met ingang van 15 december 2011 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis en kunnen hier tijdens openingstijden tussen 9.00 en 12.30 uur worden ingezien.

Team Bestuur en Organisatie

--------------------------------------------------------------------------------------------

Verstrekkingen uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens

In de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die in de gemeente Sint-Oedenrode woont. Het gaat hierbij niet alleen om adresgegevens, maar
bijvoorbeeld ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, nationaliteit, ouders en kinderen. Relevante wijzigingen in uw GBA-gegevens geeft de gemeente Sint-Oedenrode automatisch door aan overheids- en maatschappelijke instellingen, zoals pensioenfondsen, die uw gegevens nodig hebben om hun wettelijke taken te kunnen uitvoeren. Deze instellingen baseren hun beslissingen vaak direct op informatie uit de basisadministratie. Welke informatie de gemeente verstrekt, wordt bepaald door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Geheimhouding
Omdat de gemeente verplicht is deze gegevens voor publiekrechtelijke doeleinden te verstrekken, kunt u dit niet voorkomen. Het komt echter voor dat anderen om uw gegevens vragen. Voor deze verstrekkingen kunt u om geheimhouding van uw gegevens verzoeken. Het gaat dan om verstrekkingen aan zogenoemde verplichte derden (zoals een curator of advocaat die een dagvaarding aan uw adres wil uitbrengen), de stichting interkerkelijke ledenadministratie (die de ledenadministratie bijhoudt voor in beginsel alle kerkgenootschappen in Nederland) of zogenoemde vrije derden (niet commerciële instellingen, zoals sport- en muziekverenigingen of particulieren).

Wilt u hier gebruik van maken?
Het verzoek om uw GBA-gegevens niet aan deze instellingen te verstrekken dient u schriftelijk bij de gemeente in. Het formulier kunt u telefonisch aanvragen via 0413-481911 of persoonlijk ophalen tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. Nadat de gemeente uw verzoek heeft verwerkt ontvangt u een bevestiging.

Folder
Het is van groot belang dat uw GBA-gegevens juist en actueel zijn. Twijfelt u daaraan, neem dan contact op met de gemeente Sint-Oedenrode. Over uw rechten en verplichtingen in het kader van de basisadministratie persoonsgegevens is een folder beschikbaar.

Team Klant Contact Centrum

---------------------------------------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Donderdag 15 december
- K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 09.00 uur

Zaterdag 17 december
- Sint-Jorisgilde, container op het terrein achter de Boerenbond-winkel van 09.00 tot 12.00 uur
- Ouderraad Sint-Franciscusschool, container bij school aan het Ritaplein van 10.00 tot 12.00 uur
- Oudervereniging Sint Petrusschool, papiercontainer tegenover speeltuin Binneveld van 10.00 tot 12.00 uur
- C.V. de Klôtjes, containers aan de Julianastraat tussen de sportzaal en winkels van 10.00 uur tot 14.00 uur
- Oudervereniging Odaschool; papiercontainer bij de hoofdingang aan de Laan ten Bogaerde van 10.00 uur tot 12.00 uur

Maandag 19 december
- W.s.v. EJOS; oud papier wordt opgehaald in de wijken Armenhoef, Dommelrode, Eerschot (inclusief Rooise Zoom), Haverland en Centrum vanaf 18.30 uur

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag


Chemokar op zaterdag 17 december

Aanstaande zaterdag kunt u gratis uw chemisch afval en kleine elektrische apparaten (föhns, broodroosters, koffiezetapparaten, e.d.) inleveren bij de chemokar.
- 10.00 tot 10.45 uur Pastoor Smitsstraat bij de kerk in Olland
- 11.00 tot 11.45 uur Ritaplein bij de kerk in Boskant
- 12.00 tot 12.45 uur parkeerterrein van de Beckart in Nijnsel
- 13.30 tot 14.20 uur parkeerterrein voor het gemeentehuis
- 14.30 tot 15.20 uur parkeerterrein voor sporthal Kienehoef
- 15.30 tot 16.20 uur parkeerterrein bij de kerk in Eerschot


Team Economie Vrije tijd en Onderwijs

----------------------------------------------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Besluit omgevingsvergunningvrij
Adres                   Postcode Besluit verzonden Omschrijving
Boskantseweg 63 5492 VA 08-12-2011        Bouwen paardenstal
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres                              Postcode  Besluit
                                                       verzonden  Omschrijving
Liempdseweg 40            5492 SM 06-12-2011 Aanleggen inrit en erfafscheiding
Ds. Hoogeveenstraat 28 5491 AV 07-12-2011 Gewijzigd uitvoeren fundering
Boskantseweg 63           5492 VA 08-12-2011 Slopen opstallen
Zwembadweg 62            5491 TE 08-12-2011 Plaatsen 4 lichtmasten
Hoek Fitselsteeg-Heikampenweg - 09-12-2011 Kappen van meerdere populieren onder voorwaarde van herplant
Horst perceel sectie P nummer 666 ged. - 09-12-2011 Kappen van meerdere populieren onder voorwaarde van herplant
Schootsedijk 37             5491 TD 12-12-2011 Verbouwen bedrijfsruimte
Nijnselseweg 5               5492 HD 12-12-2011 Kappen van 4 kastanjebomen onder voorwaarde van herplant
Brahmsstraat 26             5491 MR 13-12-2011 Plaatsen dakkapel voorgevel
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Ontwerpbesluit uitgebreide omgevingsvergunning
Adres              Postcode  Omschrijving
Dommelpark 3 5492 DD Vestigen kinderdagverblijf en brandveilig gebruik
Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 15 december 2011 ter inzage.

Ontwerpbesluit ontheffing
Adres                  Postcode Omschrijving
Vresselseweg 13 5491 PA Mantelzorg in bijgebouw
Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader), met dien verstande dat dit alleen geldt voor belanghebbenden. De stukken liggen met ingang van donderdag 15 december 2011 ter inzage.

Ontwerpbesluit intrekking milieuvergunning
Adres inrichting        Postcode  Omschrijving
Bus 16                    5492 SL   het fokken en houden van varkens
Hoogstraat 29         5492 VT   een kuikenbroederij
Hoogstraat 75         5492 VV   het fokken en houden van varkens
Nieuwstraat 36        5491 VD   het fokken en houden van varkens
Ollandseweg 156     5491 XC  het fokken en houden van varkens
Rooise Heide 4        5492 TG   fokken en houden van varkens, rundvee en pluimvee
Rijsingen 13             5491 VK  het fokken en houden van varkens
Vernhout 11            5492 VN  het fokken en houden van rundvee
Vogelsven 7             5492 VN fokken en houden van varkens, rundvee en pluimvee
Vresselseweg 36      5491 PD  het fokken en houden van varkens
Hierop is procedure 2 van toepassing (zie procedurekader). De stukken liggen met ingang van donderdag 15 december 2011 ter inzage.

Besluit landbouw milieubeheer niet meer van toepassing
Adres inrichting       Postcode Omschrijving
Bakkerpad 16a      5492 TL  Het houden van rundvee
Boskantseweg 73a 5492 VA Het houden van paarden
Boskantseweg 79   5492 VA Het houden van rundvee
Eversestraat 36       5491 GD Het houden van rundvee
Hazelaarstraat 62    5492 ET Het houden van jongvee
Lieshoutseweg 35   5492 RN Het houden van rundvee, kippen en paarden
Schootsedijk 48      5491 VC Het houden van rundvee
Spreeuwelen 4        5492 TW Het houden van schapen
Vernhout 6              5492 VN Het houden van paarden
Vresselseweg 48     5491 PD Het houden van rundvee
Witte bleek 1          5491 RH Het houden van schapen en paarden
Wolfswinkel 4         5491 PP Het houden van rundvee
Zijtaartseweg 28     5491 SG Het houden van diverse dierensoorten
De bekendmaking van het niet van toepassing zijn van het besluit is uitsluitend ter kennisgeving.