Afbeelding

Waterpolo dames Argo blijven winnen

Roois nieuws Sport
Afgelopen zaterdag hebben de dames van Argo wederom 3 punten weten te behalen in een lastige uitwedstrijd tegen SBC2000. De uitslagen van de middenmoter uit Breda laten zien dat dit team iedere keer net wint of net verliest, met weinig doelpunten voor en tegen.

Al snel werd duidelijk wat de oorzaak daarvan was bij SBC. Het doel wordt verdedigd door een uitstekende keepster, waardoor ook menig doelpoging van Argo op een fantastische manier gekeerd werd. Het scorend vermogen van SBC rustte vooral op de schouders van een 2-tal speelsters, waardoor er op zich weinig dreiging uitging van de ploeg gedurende de hele wedstrijd. De dames van Argo hebben uiteindelijk met 8-9 weten te winnen, maar wel de hele wedstrijd een voorsprong gehad. Doordat SBC in het tweede deel van de wedstrijd met afstandsschoten het doel van Argo bestookten, wisten zij zichzelf nog in de wedstrijd te houden. Aan de andere kant kon Argo geen vuist maken in de aanval. Maar liefs 12 keer heeft Argo een overtal situatie gehad waar uiteindelijk te weinig uit gescoord werd. Bij een ieder ontbrak de scherpte in het verzilveren van de kansen die er gecreëerd werden.

En wanneer het dan niet lekker draait binnen het team, lijkt het vooral ook intern te gaan rommelen. In plaats van de schouders eronder te zetten en er met z’n allen een schepje bovenop te doen, verloren de dames de concentratie en gaven daarmee de wedstrijd nog bijna uit handen. Coach Anja van Wanrooij heeft een mooie uitdaging om het team binnen 1 week klaar te stomen voor de topper tegen PSV. Argo kan het PSV moeilijk maken maar dan zullen de dames uit Rooi maximaal gebruik moeten maken van de kwaliteiten binnen het team en ook als team de strijd aan te gaan. Doelpunten tegen SBC2000 zijn gemaakt door Josine Raaijmakers (3x), Inge Habraken (2x), Gabri van Boxmeer, Lotte van Schijndel, Liesbeth van der Korst en Monique van Nielen.

Njord - BCombi: 14-5, Hellas-Glana - C1: 14-2, T.R.B.-R.E.S - D2: 2-7, SBC-2000 - Dames 1: 8-9, De Dokkelaers - Heren 1: 4-5.

Programma:
Zaterdag:
16:15 uur: PSV - C1, in De Tongelreep te Eindhoven.
17:00 uur: PSV - BCombi, in De Tongelreep te Eindhoven.
17:45 uur: Njord - B1, in Den Ekkerman te Veldhoven.
Zondag:
19:00 uur: PSV - Dames 1, in De Tongelreep te Eindhoven.

Zwemmen

Afgelopen zondag hebben 25 jonge zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de tweede Speedo wedstrijd van dit seizoen die gehouden werd in zwembad ‘De Neul’. Tijdens deze wedstrijd is er 5 keer een 1e plaats, 4 keer een 2e plaats en 4 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast zijn er 72 persoonlijke records gezwommen.
Bram Rooyakkers zwom een clubrecord op de 50m vlinderslag in 0.39.27.

Komend weekend staan er drie zwemwedstrijden op het programma: De wedstrijdgroep zwemmers gaan op vrijdagavond naar Veghel om daar in zwembad De Beemd deel te nemen aan de 2e LAC wedstrijd, aanvang 19.30 uur. Op zaterdagmiddag worden de Argo Sprintkampioenschappen gehouden in zwembad De Neul voor alle zwemmers, aanmelden tot 16.30 uur, aanvang wedstrijd 17.15 uur. Op zondag nemen de zwemmers van de wedstrijdgroep deel aan de 3e Solo wedstrijd in zwembad De Wiemel in Deurne, aanvang 14.00 uur.