Een thuiswedstrijd op vreemde grond brengt geen geluk voor Ollandia 1

Ollandia sluit het seizoen voor de winterstop af met een thuiswedstrijd. Omdat aan het begin van de competitie het hoofdveld van SDDL nog niet beschikbaar was, is de uitwedstrijd destijds in Olland gespeeld. De KNVB heeft daarom besloten dat de thuiswedstrijd van Ollandia gespeeld moest worden op het sportpark van SDDL.

In de eerste helft begon Ollandia niet scherp aan de wedstrijd. SDDL was fysiek duidelijk aanwezig en Ollandia leek de bal niet lang in haar bezit te kunnen houden. De eerste kans voor Ollandia kwam op naam te staan van Robert Erven. Hij wist de bal met veel vaart op de lat te spelen, maar in de rebound was er niemand in het doelgebied om de goal te scoren. SDDL bleek snel te kunnen counteren richting het Ollandse doel. De verdediging werd regelmatig flink onder druk gezet. Gelukkig wist keeper Tom Wouters op daadkrachtige wijze zijn doel schoon te houden. Ollandia 1 moest deze wedstrijd de nodige spelers missen vanwege blessures of schorsingen, waardoor de technische staf de nodige aanpassingen in de opstelling door moest voeren. De overige spelers vochten voor de 3 punten, maar de ruststand was teleurstellend 0-0. In de 2e helft werd het spel van Ollandia niet veel beter, maar er waren wel enkele kansjes. Zo wist Richard Markus de bal bij een vrije trap op de lat te draaien. Vervolgens counterde SDDL razendsnel richting het doel. Tom Wouters koos de hoek, maar greep ernaast. De 0-1 voorsprong was voor SDDL dankzij Ties Klievink.

Stefan Erven probeerde de gelijkmaker binnen te koppen uit een vrije trap, maar meer dan het zijnet werd er niet geraakt. De verdediging van Ollandia kwam steeds meer onder druk te staan. Ruud van Driel wist Tom Wouters op sommige momenten goed te ondersteunen in het verdedigen van het doel. Toch wisten zij een 0-2 niet te voorkomen. Wederom kreeg Ties Klievink teveel ruimte op Ollandse helft. Hij tikte de bal snoeihard binnen. Gerbe Voets zag zijn kans op een counter en sprintte met de bal richting doel. Hij gaf de bal prachtig mee aan Robert Erven. Helaas raakte Robert Erven wederom de lat. In de slotfase werd de overwinning door SDDL zeker gesteld doordat Ties Klievink zijn derde goal, een ware hattrick, mocht maken. De verdediging van Ollandia stond erbij en keek ernaar. Na 90 min speeltijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en de winst was terecht voor SDDL met een 0-3 eindstand. Hopelijk genezen de blessures binnen Ollandia 1 voorspoedig, zodat zij na de winsterstop weer met frisse moed kunnen beginnen. En ondanks de teleurstellende uitslag van vandaag, mag Ollandia 1 trots zijn op de geleverde prestaties in de eerste competitiehelft.

Ollandia1: Tom Wouters, Ruud van Driel, René Raaijmakers, Rob van der Heijden, Marti van der Zanden, Richard Markus (80e min Maurice Kastelijn), William Bekkers (30e min Gerbe Voets), Paul van Driel, Stefan Erven, Ronny Thomassen (70e min Sietze de Jong), Robert Erven