Boskant laat FC Schadewijk ontsnappen

Met name in de eerste helft had Boskant afstand kunnen nemen van koploper FC Schadewijk. Het scoren ging de thuisclub echter gemakkelijker af zodat de punten uiteindelijk in Oss bleven.

Boskant heeft laten zien dat het tegen een technisch goede tegenstander ook een goede prestatie neer kan zetten. Met name de 1e helft was Boskant duidelijk de betere ploeg. Maar het vizier bleek deze middag niet echt zuiver te staan, zodat het overwicht uiteindelijk slechts één doelpunt voor Boskant opleverde. De thuisclub kreeg via Wesley Groenendijk trouwens in de 2e minuut al een goede mogelijkheid om de score te openen maar gelukkig voor Boskant werd die niet benut. Daarna nam Boskant het heft in handen. De thuisclub werd aardig in de tang genomen, maar vooralsnog leidde dat niet meteen tot doelrijpe kansen. In de 30e minuut was Boskant dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van Frank vd Heijden kwam via de binnenkant van de paal bij Pieter vd Warenburg die de bal vanaf korte afstand over schoot.

Drie minuten later was het echter wel raak. Pieter was er als de kippen bij om een voorzet van Frank vd Heijden binnen te koppen: 0-1. In de 40e minuut had Hein vd Warenburg de 0-2 op de schoen toen hij opdoek voor FC Schadewijk doelman Peter van Haren. Zijn inzet verdween helaas langs de verkeerde kant van de paal. In de 43e minuut kreeg Boskant in de persoon van Frank Konings opnieuw een goede mogelijkheid. In een poging de doelman te omspelen raakte Frank echter zover “van huis” dat ook deze kans verloren ging. Toch zou de 0-1 stand de rust niet halen. Een snel genomen vrije trap leverde een voorzet op die bij de 2e paal door Roel van Bergen (in buitenspelpositie volgens velen) werd binnengeschoven: 1-1.
Na rust was de eerste kans voor Boskant. In de 52e minuut kopte Frank vd Heijden uit een corner de bal echter voorlangs. FC Schadewijk werd wat sterker en wist in de 65e minuut op voorsprong te komen.

Na balverlies volgde een diepe pass waarop Boskant doelman Paul van Heesch in eerste instantie nog kon redden, maar op de lob van Sven Danen was Paul vervolgens kansloos: 2-1. Drie minuten later leek de 3-1 te vallen maar Paul reageerde prima door een inzet van Serkan Cagatay uit de benedenhoek te tikken. In de 79e minuut kreeg Pieter een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn schuiver werd echter gestopt door doelman van Haren. In de 85e minuut kreeg de thuisclub opnieuw een goede mogelijkheid via een kopbal die voorlangs werd gekopt. Net voor tijd veerde het Boskant legioen op, maar een inzet van Pieter werd door Sven Danen van de doellijn getrapt. Ondanks een goede wedstrijd opnieuw een nederlaag van Boskant dat de periode voor de winterstop afsluit met een 7e plaats op de ranglijst. Het verschil met nummer 3 bijvoorbeeld is niet groot, zodat er na de winterstop nog volop mogelijkheden zijn voor een goede klassering. Maar daarvoor zullen we moeten wachten tot 4 maart, wanneer de competitie hervat wordt!

Uitslagen senioren
FC Schadewijk 1-Boskant 1 2-1, DVG 2-Boskant 2 0-4, Boskant 3-DVG 3 1-1, Keldonk 3-Boskant 4 1-2, Boskant 5-WEC 5 8-4, Boskant 6-SBC 14 afgelast.

Programma zondag 18 december
Ollandia 4-Boskant 6 10.00 u.

V.V. Boskant jeugd

Uitslagen jeugd
Ollandia D1–Boskant D1 2-4; ODC E4-Boskant E2 6-1; Boekel Sport F4–Boskant F1 10 –0.