Afbeelding

Mats van den Brand rijdt WK in Dubai

Roois nieuws Sport
Karter Mats van den Brand nam vorige week deel aan de World Finals in Dubai. Tijdens deze wedstrijd werd er gebruikt gemaakt van een zogenaamde Sodi kart. Iedereen reed in dezelfde. Voor Mats was het een onbekende kart. Voor zijn gevoel had een top 5 klassering erin gezeten, maar helaas pakte het anders uit.

Op zondag bouwde Mats samen met zijn monteur William Allen (GB) de kart op, zodat ze op maandag de baan konden verkennen. Deze sessie verliep vrij goed en de coureur zat er goed bij. De kart was redelijk en hij had een motor met veel middengebied. Na twee sessies op dinsdag werd er gereden met transponder, dus zo konden ze ook meteen andere rijders in de gaten houden. Mats reed een 4e tijd in de eerste sessie en een 12e in de tweede.

Woensdag was een belangrijke dag. Met nog een training te gaan was het daarna alweer tijd voor de kwalificatie. Mats noteerde een 10e tijd in de training, Er vonden na overleg met VPD racing nog wat aanpassingen plaats en dus zag de Nijnselnaar het wel zitten voor de kwalificatie. Mats opende goed en stond meteen op p2, daarna verbeterde hij zijn tijd in de eerste twee secties. Helaas kwam er veel verkeerd. De karter noteerde uiteindelijk een 21ste tijd overal, dat was voor hem en William een grote teleurstelling.

Op donderdag en vrijdag werd er geracet. Serie 1: vanwege zijn 21ste tijd overall, moest Mats drie keer als elfde starten. De eerste heat werd Mats zesde, de tweede heat derde en de derde heat zesde. Daardoor mocht Mats in de pre-finale als achtste starten. Hij startte uitstekend. Er werd deze week erg hard gestreden tussen de rijders, maar wel fair. Helaas was dat in deze pre-finale een stuk minder. Mats werd op een recht van de baan gezet. Mede daardoor werd hij 15e.

Tijdens de finale startte Mats als 15e. Deze keer hadden ze niks aan de kart verandert. Na een clean start van iedereen, kwam de scheurneus ronde 1 als 15e door. Met een paar brutale, maar zuivere acties vocht Mats zich naar p9. Er ontstond een kopgroep. Door een ram lag Mats ineens 13e. Hij knokte zich weer terug naar p11, met nog tien ronden te gaan. Mats deed een actie op een rijder, die gewoon op hem instuurde. Hierdoor crashte de Rooienaar en was het einde race. Mats was zeer teleurgesteld. Er had deze week veel meer ingezeten. Natuurlijk had Mats wel genoten van het evenement, wat zeer goed georganiseerd was. Hij wil graag zijn monteur William Allen heel erg bedanken voor zijn toewijding en inzet. Ook bedankt Mats VPD Racing en al zijn trouwe sponsoren voor het mogelijk maken van deze sport.