Rhode in blessuretijd naar 1-1

Voor de derde keer dit seizoen speelde Rhode gelijk. Voorgaande keren kreeg het met het ene puntje te weinig, maar dit keer was men wel blij met het ene puntje dat in de blessuretijd nog door aanvoerder Coen van Hout kon worden binnen gesleept.
Rhode had al in de 1e minuut een fraaie kans, maar vervolgens lag het spel gedurende 4 minuten stil vanwege een blessure bij Boekel Sport en Rhode kon toen daarna maar moeilijk op gang komen.

Dat was zeker ook de verdienste van Boekel Sport dat voor ieder bal knokte en ook de meeste persoonlijke duels won. De beste kansen waren dan ook voor de gasten die via de vleugels een paar keer erg gevaarlijk waren. Een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven en in de 26e minuut was het raak. De rooise defensie greep tot tweemaal toe niet goed in en vervolgens kon spits Joris Polman de 1-0 laten aantekenen.

Onder de rust was Rhode kennelijk toch wakker geschud, want er werd nu met veel meer inzet gestreden. Boekel Sport werd in de verdediging gedrukt. Een eerste goede kans was er meteen al voor Roel Smeets, zijn afstandschot kon nog net met de voet door de Boekelse doelman gestopt worden. Daarna waren er een paar goede acties van Teun Latijnhouwers, zijn eerste schot ging rakelings voorlangs en de tweede poging kon door de doelman over getikt worden. Er kwam toen nog een goede kans uit een vrije trap, die net over ging, maar daarna ging het er steeds meer op lijken dan Boekel Sport te punten mee zou kunnen gaan nemen. Maar gelukkig dacht Coen van Hout daar anders over, met een afstandschot van wel 30 meter in de rechterhoek verraste hij de doelman van Boekel Sport en sleepte alsnog een gelijkspel binnen. A.s. zondag is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het is tot op heden goed weer geweest en er zijn nog geen wedstrijden afgelast. Zondag wordt de eerste competitiehelft afgesloten met de uitwedstrijd tegen Stiphout Vooruit. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl.

Programma
Stiphout Vooruit-Rhode, 14:30 u; Rhode 2-UDI 2, 11 u; Sparta 3-Rhode 3, 12 u; Rhode 4-Baluw Geel 10, 10 u; Rhode 6-FC Uden 4, 12 u; Rhode 7-Someren 15, 10 u; Boekel Sport 8-Rhode 8, 10:30 u; Heeswijk 6- Rhode 10, 12 u; Dames-Ollandia, 10 u.

Uitslagen
Rhode-Boekel Sport, 1-1; Volharding 2-Rhode 2, 1-1; Rhode 3-MULO 2, 2-1; DVG 3-Rhode 4, 4-3; Schijndel 6-Rhode 6, 7-2; Rhode 8-Irene 3, 3-5; Rhode 9-Boekel Sport 7, 2-3; Rhode 10-Avestein 7, 1-9.