Concordia/Boskant pakt een punt in de laatste minuut

Zondag stond de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter Bladella op het programma. De ploeg uit Bladel zijn we op het veld al tegen gekomen in de bekercompetitie.

Deze wedstrijd eindigde toen in een blamage voor de dames van Concordia/Boskant. Dus de dames waren er op gebrand om deze wedstrijd de punten in Veghel te houden. De wedstrijd werd geopend door onze pupil van de wedstrijd Rody van de Koevering met een mooie doorloopbal. Concordia/Boskant opende de wedstrijd slecht en keek in de 15de minuut tegen een 0-3 achterstand aan. Er moest beter gecombineerd en gezocht worden naar een uitgespeelde kans. Dit lukte de dames en ze kwamen terug naar een 3-3 stand. Vervolgens strafte Bladella dit meteen af en keken we tegen een achterstand aan. Zo gingen we rusten met een 4-5 achterstand.

Meteen na de rust werd met een korte kans achter de korf de stand gelijk getrokken. Vervolgens gingen we erover heen door een afstandsschot. Hier reageerde Bladella direct op, waardoor de wedstrijd gelijk op ging. Na een 8-8 stand in de 21ste minuut liep Bladella uit naar een 8-10 voorsprong in de laatste minuut. Er werd een time-out aangevraagd waarin we de tactiek veranderde zodat we nog een mogelijkheid hadden op een gelijkspel. Dit werkte en we kwamen terug met een afstandsschot. Bladella maakte een plaatsingsfout waardoor het aanvalsvak dit kon afstraffen met een afstandsschot en daarmee een punt veroverde. Zo werd de eindstand 10-10 en waren er gemengde gevoelens bij deze wedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Peelkorf op het programma. Deze wordt om 15.00u gespeeld in sporthal de Wetteling in Groesbeek.

Uitslagen 3-4 december 2011: