Ollandia wint overtuigend bij Whv

In de 1ste wedstrijd van de 2e competitiehelft heeft Ollandia een overtuigende zege geboekt bij Whv. Elke wedstrijd zien we Ollandia groeien. Was het in het begin van de competitie nog afhankelijk van de bevliegingen van het individu, nu zien we steeds meer dat er overtuiging is in eigen geloof en kwaliteit van het team. Natuurlijk zijn er momenten in de wedstrijd dat we even in een mindere fase zitten maar grotendeels hebben we controle over de wedstrijd en komen de doelpunten vanzelf. Zo ook vandaag, vanaf minuut één zetten we Whv onder druk en wat al na 6 minuten leidt tot de openingsgoal. Een goed genomen, indraaiende, corner van Richard Markus wordt knap binnengekopt door Carlo Siemons.

In plaats van achter over leunen blijft Ollandia druk uitoefenen en creëert het zich diverse kansen of kansjes. Zo ziet Paul Van Driel, in de 14e minuut, een schot op doel net naast verdwijnen na een vloeiende aanval via een dieptepass van Carlo Siemons en een uitstekende insteekpass van Robert Erven. Het was de 18e minuut dat Whv voor een 1ste wapenfeit zorgde met een strak schot vanaf de buitenrand 16 meter wat bekwaan door Tom Wouters tot corner werd verwerkt. Vanaf minuut 20 tot minuut 30 was er even een mindere fase waarin de m.n de passing wat minder was maar ondanks die mindere fase kregen we via Richard Markus en Rob van de Heijden nog een tweetal kansen. Nadien kwam Ollandia weer in goede doen en was het Stefan Erven die de 2-0 liet aantekenen. Na een ingooi van Rob van der Heijden wist hij een mooie, individuele, aktie te besluiten met een verdekt schot wat in de linker benedenhoek verdween. Ook in het resterende deel van de 1ste helft bleef Ollandia domineren en controle over de wedstrijd behouden en waren er nog kansen cq kansjes voor o.a Robert Even. Ruststand 0-2.

Na de pauze bleef Ollandia de bovenliggende partij en was het Robert Erven die een pass van Marty van de Zanden op juiste waarde wist te schatten en de 0-3 liet aantekenen. 2 minuten later was het Stefan Erven, die na een pass van Rob van der Heijden, zijn directe tegenstander wist af te troeven en beheerst scoorde. Dus was de wedstrijd na 60 minuten al gespeeld. De gelegenheid voor trainer Gerard van Zutphen om te gaan wisselen. René Raaijmakers kwam, na een weekje griep, in het veld voor Bart van de Tillaart en Sietse de Jong mocht Robert Erven aflossen. En opnieuw bleek dat we een brede selectie hebben die kwalitatief niet voor elkaar onderdoet want Ollandia bleef de bovenliggende partij en wist dat nog te onderstrepen met een prachtige goal van Sietse de Jong die een prima steekpass van William Bekkers bekwaam afrond. Ook in de laatste 5 minuten kregen Sietse de Jong en, de inmiddels ingevallen, Ronny Thomassen nog mooie kansen die helaas voor hen niet verzilverd werden.

Al met al een overtuigende en terechte overwinning voor Ollandia die steeds er voor zorgde dat Whv niet in haar spel kon komen en sinds lange tijd niet tot scoren kwam.