Afbeelding

Overwinning Waterpolo Argo in matig duel

Roois nieuws Sport
In een rechtstreeks duel om de 3e plek op de ranglijst tegen Lutra uit Helmond, pakte de dames van Argo het afgelopen weekend de volle winst. Op papier zou het een mooie wedstrijd kunnen worden en ook de eindstand van 6-4 in het voordeel van Argo doet een spannende strijd vermoeden. Echter, de dames van Argo waren vanaf het begin van de wedstrijd de betere ploeg.
 
Door degelijk spel en het uitvoeren van een goede pressing wist Argo de score uit te bouwen. De dames van Lutra kwamen niet in het spel en waren niet in staat om aansluiting te vinden. In het tweede deel van de wedstrijd begon Argo slordig te spelen, het leek te ploeg uit Sint-Oedenrode iets te gemakkelijk af te gaan waardoor de concentratie weg leek te zijn. Veelvuldig kwam Argo met een extra man vrij door, maar door slechte passes of een te laag tempo kon Lutra de uitbraken probleemloos pareren. Recht op een hogere einduitslag had Argo daardoor ook niet. Coach Anja van Wanrooij had na afloop van de wedstrijd dan ook terecht wat kritische noten richting haar team, maar was uiteindelijk wel blij met de 3 punten en de manier waarop dit als team behaald werd.
 
Het was een matte wedstrijd waarbij Argo wel als terechte overwinnaar uit de bus is gekomen. Hierdoor nestelt de ploeg zich nog steviger in de Top 3 van der ranglijst. Doelpunten van Argo zijn gemaakt door Monique van Nielen (2x), Josine Raaijmakers, Renske vd Burgt, Lotte van Schijndel en Paula Smith.

B1 - ZVDO`74: 14-1, BCombi - De Treffers: 6-2, C1 - Zeester-Meerval: 1-31, D1 - Lutra: 1-14, D2 - Arethusa: 4-9, Dames 1 - Lutra: 6-4, E1 - De Punderman: 3-8, Heren 1 - De Stormvogel: 7-4, Heren 2 - Hellas-Glana: 10-5.

Programma
Zaterdag:
15:15 uur: SBC-2000 - Dames 1, De Wisselaar te Breda.
16:00 uur: T.R.B.-R.E.S - D2, in Sportcentrum Reeshof te Tilburg.
16:30 uur: Hellas-Glana - C1, in De Nieuwe Hateboer te Sittard.
17:45 uur: Njord - BCombi, in Den Ekkerman te Veldhoven.
18:00 uur: De Dokkelaers - Heren 1, in Sportcentrum Reeshof te Tilburg.
Zondag:
18:00 uur: T.R.B.-R.E.S - B1, in Zwembad Stappegoor te Tilburg.
19:00 uur: PSV - E1, in De Tongelreep te Eindhoven.

Zwemmen

Komende zondag nemen de jonge zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad ‘De Neul’ deel aan de tweede Speedo wedstrijd, aanvang 15.00 uur.