Boskant krijgt klop van DVG

Het bezoekende DVG heeft Boskant haar 2e thuisnederlaag bezorgd. Een fikse tegenvaller voor de thuisclub die door dit resultaat DVG voorbijziet komen op de ranglijst.

De eerste 10 minuten waren voor Boskant. Al na 2 minuten moest een goed keepende DVG doelman Sander van Eeuwijk in actie komen bij een inzet van Ron van Uden. En in de 9e minuut had de thuisclub de pech dat bij een scrimmage voor het DVG doel de bal net niet voor de voeten van een van de Boskanters viel. Daarna was het de beurt aan DVG. Met veel inzet werd de strijd op het middenveld in het voordeel van de bezoekers beslist, waardoor de toevoer naar de Boskant aanval stokte. Dat zorgde er in ieder geval voor dat Boskant nauwelijks gevaarlijk kon worden voor het DVG doel. In de 15e minuut kwam DVG zelfs op voorsprong.

Een beoordelingsfoutje van Boskant doelman Paul van Heesch hielp hen daarbij. Na een vrije trap raakte de vers ingevallen Bart de Windt de bal net iets eerder dan Paul, zodat de bal over de doellijn verdween: 0-1. In de 29e minuut kreeg Boskant een uitstekend mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een overtreding op Frank Konings ging de bal op de stip. Doelman van Eeuwijk werd de held door de inzet van Pieter van de Warenburg uit z’n doel te ranselen. Twee minuten later was hij weer attent door een van richting veranderde vrije trap vakkundig onschadelijk te maken. In de 43e minuut had Boskant geluk dat een overtreding op Bart de Windt, na een mindere uitrap van Paul, geen 11 meter opleverde. Een minuut later was de stemming helemaal om toen Boskant middenvelder Maarten van der Linden tegen z’n 2e gele kaart aanliep zodat Boskant met 10 man verder moest.

Natuurlijk ging Boskant na de theepauze op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen ook kansjes, maar het kleine beetje geluk dat je in zo’n situatie kunt gebruiken, ontbrak deze middag. Tot drie-vier keer toe net niet! DVG kreeg ruimte, een kolfje naar de hand van Wilco Voets en Bard de Windt. Laatstgenoemde met name kreeg goede mogelijkheden om DVG counterend aan een tweede doelpunt te helpen. Maar Paul kon met enkele fraaie reddingen z’n doel schoon houden. In de 88e minuut was ook hij kansloos toen de voorzet van Peter Versantvoort, na een snelle uitval over links door Wilco Voets werd binnengeschoten: 0-2. De 3e helft was vanzelfsprekend duidelijk voor de bezoekers dat met deze overwinning Boskant met een fikse kater achterliet! Komende zondag wacht Boskant opnieuw een zware klus. Het moet op bezoek bij FC Schadewijk, samen met EVVC koploper in de 4e klasse H.

Uitslagen senioren
Boskant 1-DVG 1 0-2, Boskant 2-Gemert 4 2-1, Boerdonk 3-Boskant 3 1-5, Boskant 4-WEC 4 2-6, Irene 4-Boskant 5 4-5, Ollandia 4-Boskant 6 afgelast, Boskant Da1-Odiliapeel Da2 2-0.