Rooise dames verliezen ook laatste wedstrijd

Roois nieuws Sport
Afgelopen zondag stond de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegen Nuenen hebben de dames de eerste wedstrijd van de competitie al gespeeld. Tijdens deze wedstrijd moesten de dames van Rooi nog wennen aan het spelen in de eerste klasse, waardoor er met een flink getal verloren werd. Hierdoor waren de dames van Rooi gebrand om punten te gaan pakken tegen Nuenen.

De wedstrijd startte matig. Nuenen creëerde verschillende kansen. Die gelukkig voor Rooi niet benut werden. Rooi pakte het echter weer op en wist er door mooie combinaties goed uit te komen. Echte kansen werden er nog niet gecreëerd. Ondanks dat het spel beter verliep en dat Rooi elkaar beter wist te vinden, bleef Nuenen druk zetten en kwamen verschillende keren in de Rooise cirkel. Hieruit kwamen een aantal strafcorners, een rechtstreeks schot op de lijnstop die er prima uit gehouden werd. Helaas zat Nuenen er goed bij en wisten ze de bal toch langs de doellijn te krijgen 0-1.

Nuenen bleef strafcorners krijgen. Gelukkig werden deze niet meer benut. Helaas kreeg een speelster van Nuenen de hockeybal tegen haar hoofd aan, waardoor het spel stil gelegd werd. De speelster is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle. Na overleg met beide teams werd de wedstrijd hervat. Er werd in de tweede helft door beide partijen hard gevochten en flink druk gezet om een goal te scoren. Helaas wist Nuenen als eerste de goal te vinden 0-2. Dit werd tevens de eindstand van de wedstrijd.

Rooi heeft de afgelopen maanden laten zien dat ze hard kunnen werken en een goed spel kunnen laten zien om in de eerste klasse te hockeyen, zij zullen tijdens en na de winterstop hard blijven trainen om in de tweede helft van het seizoen nog meer punten te gaan pakken.