Afbeelding

Stef en Jur aan de start in Tilburg

Roois nieuws Sport
Afgelopen zaterdag stonden Stef en Jur van Lierop aan de start in Tilburg. Jur zat er meteen heel erg goed bij na de start en ging als vierde het snelle en technische veld in van 14 deelnemers. Er zaten een paar klimmetjes in en een lang stuk over zwaar en nat gras. Daarna kwam er een stuk waarbij de technische jongens het verschil konden maken.

De kleine renner profiteerde daar goed van en kwam op de 2e plaats met nog een ronde te gaan.
Maar net voordat Jur aan het lange stuk op het gras wilde beginnen, werd hij verrast door een aanval van renster. Jur probeerde nog wel de 2e plek terug te pakken, maar dat lukte niet meer. Zo werd hij de 1e jongen en 3e algemeen en stond hij voor de 2e keer op het podium.

Zijn broer Stef stond een langer en nog zwaarder rondje te wachten met daarin een zandbak van ongeveer 30 meter lang met nieuw zand. Daar kon je fietsend niet door. Er moest dus gelopen worden. Stef mocht voor de afwisseling (na loting) weer achteraan starten van de 38 deelnemers. Zijn start was goed, maar op het klimmetje werd voor hem gevallen. Stef wilde het fietsend oplossen maar dat bleek een verkeerde keuze. Net op het moment dat Stef aan wilde fietsen was het Perry die hem lopend flink afsneed. De Rooienaar kwam ten val.

Stef, die op dat moment op een 14e plek lag, moest daardoor zeker zeven renners voorbij laten gaan en kon zo weer aan een inhaalrace beginnen. Hij kwam heel erg goed terug, maar de zandbak was niet zijn ding. Daar moest Stef flink afzien en dus zag hij het gaatje met zijn voorgangers niet kleiner worden. Uiteindelijk werd hij knap 19e. Volgende week staat er een dubbel programma klaar voor de gebroeders. Ze crossen dan in Moergestel en Lieshout.