BV Rooi wint topper

Roois nieuws Sport
Afgelopen zondag stond de topwedstrijd op het programma tussen de gedeelde koplopers Attacus en de mannen van Erik Schuring. Na de verliespartij vorige week waren beide teams goed gemotiveerd om de punten te pakken. Echter was het Rooi die scherp aan de wedstrijd begon met een ontketende Rob van Boekel met 13 punten het eerste kwart. In de verdediging werd er enorm hard gewerkt zodat Veghel moeilijk tot scoren kwam.

En in de aanval werd er snel gespeeld en goede opties genomen zodat het eerste kwart al 30-17 was voor Rooi. Het tweede kwart begon en was het juist Veghel die er een stapje bij deed zodat ze puntje voor puntje terug kwamen. En zelfs de rust ingingen met een 38-41 voorsprong. De rust kwam op het goed moment want nu starte Rooi weer sterk met een erg sterke Bram Kandelaars onder de borden wie veel belangrijke rebounds pakte totdat hij even licht geblesseert was. Nu kwam good old Patrick Bellemakers in het veld die 120%gaf en zo in korte tijd veel belangrijke rebounds pakte en zelf nog 4 punten meepakte. Zo begon Rooi met 62-52 voorsprong. Het laatste kwart stopte Veghel met press en stapte naar een zone verdediging over. Hier wist Rooi wel raad mee en zo werd er met 80-68 verdiend gewonnen. Ook een groot compliment aan Roy van de Laar en Pim van de Plas die bijna heel de wedstrijd press tegen hadden en hier goed mee om gingen.

Ook bvrooi onder12 wisten te winnen.
Ook de jongste spelers van bvrooi moesten zondag spelen. Dit tegen de jongens van Grave. Rooi starte heel goed aan de wedstrijd en zo stond het na 1kwart al 10-0. Zo werd eigenlijk heel de eerste helft heel goed samen gespeeld waar de coaches Paul en Paul natuurlijk erg trots op waren. De 2de helft kon beginnen met een 30-4 voorsprong. Alleen nu moesten de jongens van rooi met de handen op de rug verdedigen zodat ze goed leren staan in de verdediging. In het 6de gedeelte van de wedstrijd was het zelfs zo nadat Martijn Verbakel dat iedere speler van rooi gescoort had. Zo werd er dus na hard te hebben gewerkt verdiend gewonnen met 52-24.