Afbeelding

Handboogvereniging Ontspanning

Roois nieuws Sport
De veteranen afdeling “De Roselaer” heeft dinsdagmiddag een onderlinge wedstrijd geschoten. Dagwinnaars waren Albert Ofwegen met een nieuw PR en Jan van Erp met een score van 225. Verdere uitslag: Jan van Bergen 203, Leo van Breugel 201, Jan Gordijn 188, Jan Lathouwers 162, Ad Hastenberg 153, Ron Spijker 148, Jan Habraken 140 en Piet van Kemenade 105.

Op vrijdagavond hebben de senioren de eerste vriendschappelijk wedstrijd tegen L ’Union uit Liempde om de wisseltrofee geschoten. Deze trofee wordt jaarlijks verschoten. De wedstrijd gaat erom wie het dichtst na twee wedstrijden eindigt bij het opgegeven gemiddelde. L ’Union uit Liempde werd dagwinnaar en met +1 tegen Ontspanning -2. Het wordt nog spannend in de tweede wedstrijd uit op 20 december.

Op zondagmorgen heeft Ontspanning meegedaan met de tweede ronde om de NHB-beker. Het team van Ontspanning had een score van 1236. De uitslag van alle teams is nog niet bekend zodat niet duidelijk is of dit voldoende is om door te gaan naar de kwart finale.
Op zondag hebben Piet en Sjef van den Berg een indoorfita geschoten in Almere. De eerste 60 pijlen werden op 25 meter geschoten in de tweede serie van 60 pijlen werd op 18 meter geschoten. Piet begon met 490 (PR) en hij schoot daar ’s middags nog 530 (PR) bij. Met een totaal van 1020 punten werd hij winnaar bij de aspiranten. Sjef begon met 582 punten op 25 meter. Hiermee verbeterde hij zijn eigen Nederlandse record met maar liefst 20 punten. ’s Middags schoot hij 586. Met een totaal van 1168 werd hij tweede bij de junioren.
Op woensdagavond schiet de jeugdafdeling hun pakjeswedstrijd en wordt op vrijdagavond 2 december de Zuilen van Ontspanning verschoten.