Heren 1 sluit eerste seizoenshelft goed af

Na een weekend zonder competitiewedstrijd stond 27 november de wedstrijd in en tegen Heeze H1 op het programma. Een geduchte tegenstander, die vorig seizoen nog in de eerste klasse speelde. Een vroege achterstand werd heren 1 niet fataal en terecht kwamen de punten mee naar Sint-Oedenrode: 1-3.

Vooraf was voldoende gewaarschuwd voor de kracht van Heeze. Een stugge, verdedigende ploeg, die je laat hockeyen en in de couter toeslaat. Het was dan ook zaak om vroeg een doelpunt te maken en de wedstrijd onder controle te krijgen. Het verliep echter niet volgens plan en na enkele minuten was het Heeze dat kon scoren uit de eerste corner van de wedstrijd. Keeper Caspar Besancon redde nog knap op de inzet vanuit kopcirkel, maar uit de rebound was het toch 1-0.
Heeze kreeg met deze vroege voorsprong wat zij wilde en kon zich terugtrekken op eigen helft. Gedurende de gehele eerste helft beet heren 1 zich stuk op de defensie van de tegenstander; enkele mogelijkheden werden wel gecreëerd, maar grote kansen waren er niet meer in de eerste helft.

In de rust werd het plan omgegooid en werd een simpele weg ingeslagen voor de tweede helft van de wedstrijd: druk zetten op de verdediging van Heeze om zo in een vroeg stadium de opbouw te verstoren en in balbezit te komen.
De eerste 5 minuten van de tweede helft kwam de nieuwe tactiek nog niet helemaal uit de verf en kon Heeze nog tweemaal aanleggen om de voorsprong te vergroten, maar de scherpte ontbrak daar. Het gevolg van de partij was voor heren 1 dat bijna de hele tweede helft in balbezit was.
De verwachtte treffer liet nog even op zich wachten, maar ongeveer 15 minuten voor tijd was het rechterspits Martijn van Hemert die zeer knap bij de eerste paal de bal binnen werkte.
Heeze brak door de gelijkmaker en Rooi heren 1 trok de lijn door. Het was vervolgens Willem van der Heijden die 10 minuten voor tijd mocht aanleggen bij een strafcorner: 1-2.
In de laatste minuut herhaalde hij dit kunstje (1-3) en zo gaat heren 1 met een overwinning de winterstop in.