Nieuwe tarieven bij Bibliotheek

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Met ingang van 1 januari 2012 gelden er nieuwe tarieven bij Bibliotheek de Meierij. De nieuwe tarieven zijn eenvoudig en logisch opgebouwd. Iedereen tot en met 17 jaar betaalt helemaal niets voor het abonnement. Volwassenen kunnen kiezen uit drie abonnementen die zijn afgestemd op het leengedrag van de leden. Dat betekent dat iedereen het abonnement kan kiezen dat het beste bij hem of haar past.

Met ‘Voordelig ontdekken’ kunnen leden voor € 25,00 per jaar ontdekken wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft. Dit abonnement is zeer geschikt voor wie hooguit enkele materialen per maand wil lenen of nog niet zo bekend is met het aanbod van de bibliotheek.
Voor het abonnement ‘Lekker lezen’ betalen leden € 35,00 per jaar. Voor boeken en tijdschriften wordt geen leengeld betaald. Voor cd’s en dvd’s betalen leden een kleine vergoeding.
‘Eindeloos genieten’ is bedoeld voor iedereen die onbegrensd wil genieten van alles wat de bibliotheek te bieden heeft. Voor € 55,00 per jaar kunnen leden alle materialen zonder leengeld lenen, dus ook cd’s en dvd’s. Bovendien is de uitleentermijn voor alle materialen langer.

1 januari 2012
De nieuwe tarieven gaan op 1 januari 2012 in. Leden van de bibliotheek worden in de maand voordat hun huidige abonnement afloopt persoonlijk geïnformeerd over de nieuwe tarieven, inclusief een voorstel op maat dat is gebaseerd op het huidige abonnement.

Heel Brabant
De nieuwe tarieven gaan gelden in het merendeel van de Brabantse bibliotheken. Bibliotheek de Meierij maakt deel uit van de Brabantse Netwerkbibliotheek. Dankzij deze samenwerking kunnen leden van Bibliotheek de Meierij met hun bibliotheekpas bij praktisch alle bibliotheken in Brabant terecht. Het standaardiseren van de tarieven is een logische volgende stap in de samenwerking tussen de bibliotheken.