Afbeelding

Kiwanis Kinderhand biedt ouders een extra steuntje in de rug

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Wat doe je als jij je kind wilt laten sporten of boeken wilt laten lezen en door tijdelijke financiële beperkingen kun je als ouder/verzorger de contributie niet betalen? Of de nieuwe voetbalschoenen omdat de oude volledig versleten zijn? Of het abonnement op de bibliotheek? Of een kindervoorstelling?

Sinds 1998 organiseert Kiwanis Rooi inzamelacties voor kinderdoelen, zoals bijvoorbeeld de traditionele Klumpkesrace en de Tapasavond. Kiwanis Rooi zet zich in voor het duurzaam verbeteren van levensomstandigheden van kinderen in de maatschappij. Onze opbrengsten worden besteed aan kinderen uit derde wereldlanden én uit Rooi. Een belangrijke gedachte is daarbij dat ieder kind, ongeacht kleur of achtergrond, mee kan doen met de rest !

Onlangs heeft de Kiwanis bijgedragen aan een project, in het kader van de Waterdag, om duurzame waterputten in Kenia te realiseren. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een avontuurlijk speelterrein bij basisschool Sint Antonius van Padua in Nijnsel waar ook kinderen met een beperking gebruik van kunnen maken. Maar we vinden ook dat we met andere dingen moeten kunnen ondersteunen. Daarvoor hebben we een manier bedacht om aanvragen uit de Rooise gemeenschap gemakkelijk te kunnen regelen: Kiwanis de Kinderhand.

Kiwanis Kinderhand is een geldfonds om, binnen gegarandeerde anonimiteit, kinderen tot 14 jaar die aan de kant moeten blijven staan in gemeenschappelijke activiteiten zoals sport, cultuur, school of bibliotheek toch mee te laten doen als er thuis even de financiële middelen ontbreken. Het gaat dan specifiek om activiteiten of spullen waarvan de kosten niet declarabel zijn bij gemeente, sociale instellingen of andere ondersteunende organisaties.
Natuurlijk snappen wij dat het aanvragen van een bijdrage vertrouwelijk moet worden behandeld. Daarom hoeven wij geen persoonsgegevens met naam en toenaam te kennen. Als de aanvraag via club of school verloopt, is dat voor ons voldoende om ervoor te zorgen dat het betreffende kind datgene krijgt wat nodig is.

Kun jij onze steun gebruiken of weet je iemand? Voor meer informatie of een aanvraag: kiwaniskinderhand@gmail.com  of www.kiwanisrooi.nl  (onder het kopje fundspending)