Sint-Oedenrode krijgt eigen starterscentrum

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Vandaag ondertekenden de Gemeente Sint-Oedenrode, Starterscollectief Sint-Oedenrode en Wovesto een samenwerkingsovereenkomst voor het vestigen van een Starterscentrum in het voormalige Fioretti College. Vanaf 2 december zullen starters er hun intrek nemen.

In juli van dit jaar sloot het Fioretti College haar deuren in Sint-Oedenrode. Het schoolgebouw dat eigendom is van de gemeente kwam daarmee vrij. Het Starterscollectief Sint-Oedenrode, een stichting die als doel heeft om het startersklimaat in Sint-Oedenrode te bevorderen, heeft daarop het plan gelanceerd om in het vrijgekomen pand een starterscentrum te vestigen en vond bij het College een gewillig oor.

“Sint-Oedenrode kent een bruisend ondernemersklimaat en de gemeente wil graag haar steentje bijdragen om Rooi zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor starters”, aldus wethouder Dekkers. “De plannen van het Starterscollectief sluiten bovendien goed aan bij ons Economisch Actie Programma (EAP) en het gebruik past prima binnen de huidige bestemming. Het gebruik door starters zal van tijdelijke aard zijn. De gemeente is van plan om een integrale gebiedsvisie te ontwikkelen voor de omgeving van de Kasteellaan. We verwachten dat deze visie binnen 3 tot 5 jaar is afgerond”.

Vesto Beheer, onderdeel van Wovesto zal het pand gaan beheren. Directeur Leo Overmars verleent graag zijn medewerking aan dit unieke initiatief. “Onze organisatie staat midden in de Rooise samenleving en is perfect toegerust om het beheer soepel en efficiënt te laten verlopen”.

John van de Laar, Arthur Frieser en Ralph Janssen, allen bestuurslid van Starterscollectief Sint-Oedenrode zijn erg blij met de bereikte samenwerking en de interesse die inmiddels door starters is getoond. “We vinden dit echt een fantastisch voorbeeld van een win-win situatie. Het is een schitterend pand op een geweldige locatie. Op deze wijze wordt het gebouw gevrijwaard van verval en voor starters is het een perfecte stap tussen zolderkamer en bedrijfsverzamelgebouw. Bovendien kunnen starters veel van elkaar leren. We waren natuurlijk erg benieuwd naar de interesse van starters en zijn dan ook erg blij dat zich inmiddels zo’n 10 starters hebben gemeld”. Naast het starterscentrum zal ook Kinderopvang de Blokkendoos zich vestigen aan de Kasteellaan.