Afbeelding

Helmondse Liederentafel met Rooise inbreng

Roois nieuws Evenementen / Sint-Oedenrode
Op 1 december a.s verzorgt de Helmondse liedertafel ‘t Akkoordje een geweldig optreden in zaal de Ontmoeting in Odendael voor alle bewoners van Odendael en belangstellende Rooienaren en verdere belangstellenden. Helmondse Liedertafel “ ’t AKKOORDJE “

De Helmondse Liedertafel ’t Akkoordje bestaat sinds oktober 1994 en verzorgt per jaar 25 tot 30 optredens voor verenigingen, zorgtehuizen, bejaardencentra, jaarmarkten etc.. Onder de leden bevinden zich ook een aantal Rooienaren. Tenor Bert Hoek, Sopraan Jeanne Hoek en Tenor Hans Hendriks zingen mee.

Het gezelschap bestaat uit 50 zeer enthousiaste vrijwilligers waaronder zangers en zangeressen, muzikanten, en een technische dienst. De optredens vinden plaats in de gehele regio zuidoost Brabant en ook daarbuiten. Ze bieden een zeer gevarieerd programma, waaronder liedjes van toen, Brabantse en Limburgse liedjes, internationale volksliedjes tot en met licht klassiek. Op verzoek verzorgen ‘t Akkoordje ook een kerstprogramma.

Ze wonnen de Award van Smartlappenfestival Grave, Janus Kiepfestival Den Bosch. Tevens werden ze genomineerd voor ‘Helmonder van het jaar’, en wonnen ze de wedstrijd voor het schrijven en zingen van het Helmonds Volkslied. Het optreden begint om acht uur en duurt tot ongeveer tien uur. Entree gratis.