Afbeelding

Countrydansers denken en doen tegelijk

Roois nieuws Kunst en Cultuur
The Blue Valley Country Dancers uit Zijtaart nodigen aanstaande 11 december alle liefhebbers uit om een middag me te komen dansen in café Kleijngeld in Zijtaart. Dan is het namelijk Country CD middag. Iedereen mag zijn favoriete cd meenemen en die wordt dan ook gedraaid. Rooienaar Joop de Bie is al jarenlang lid van de club en hij dan ook als geen ander hoe gezellig zo’n middag altijd is. “Het is niet alleen heel erg gezellig, we hopen ook nog eens dat er nieuwe leden binnenkomen.”

Eind jaren negentig beleefde het countrydansen haar hoogtijdagen. De dans, maar vooral ook de manier van leven en kleden, was destijds enorm populair. Countrydansverenigingen schoten als paddenstoelen uit de grond. In die tijd had The Blue Valley Country Dancers zo’n zeventig leden. Dat aantal is inmiddels teruggelopen naar veertig mensen. Harrie Gloudemans, voorzitter van de club, weet wel waar de cowboylaars wringt. “Ook wij hebben te maken met vergrijzing. Sommige mensen moeten om gezondheidsredenen stoppen. Het is ooit lastig bijbenen, want onze groep danst namelijk best wel snel in vergelijking met sommige andere verenigingen. Er stoppen mensen, maar er komt weinig aanwas bij.”

“Erg jammer”, zo omschrijft Joop, die lid werd nadat hij met zijn vrouw bij een inloopavond was geweest. “Het is namelijk een hele goede hersentraining. Je moet tegelijk denken en doen en dat valt nog niet zo mee.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding