Ollandia als winnaar uit de mist

Vanuit een zonnig Olland richting een mistig Mariaheide. Was dit een ongunstig teken? Wel gaf deze weersomstandigheid direct aan wat de grootste tegenstander zou zijn voor vandaag. De mist zou namelijk al direct roet in het eten hebben gegooid als de vertegenwoordiging van zowel SCMH als Ollandia er bij de scheidsrechter Van den Boom niet op hadden aangedrongen om de wedstrijd door te laten gaan.

Toen het besluit was genomen dat de wedstrijd zou worden gespeeld en het eerste fluitsignaal had geklonken was het een flitsende start van Ollandia die SCMH direct met de rug tegen de “bekende” muur zetten. De basis elf van vorige week stonden ook nu weer op het veld. Deze flitsende start werd al in de 7e min. beloond door een goal van William Bekkers. Een strakke voorzet van de rechterkant werd door William in tweede instantie achter de keeper gewerkt 0-1. De aanvallen bleven elkaar daarna in sneltreinvaart opvolgen en de verdiende 0-2 lag er na 25 min. al in. Een korte corner werd door Richard Markus in het 16-meter gebied gebracht waar Stefan Erven deze goal op zijn naam mocht schrijven. In de 29e min. werd Ollandia onaangenaam verrast door een tegentreffer. Een bal terugkomend van de paal werd door Ruud van de Sanden van SCMH achter de goedkeepende Tom Wouters geplaatst.

Een korte periode had Ollandia nodig om deze onverwachte tegenslag te verwerken Het was echter Richard Markus die al in de 35 min. voor de verdiende 1-3 zorgde. Dat dit gepaard ging met de mooiste goal van de dag was een extra toetje op de taart van Richard die een puike wedstrijd speelde vandaag. Van ruim 18 meter afstand gaf Richard de bal een geplaatste trap mee welke er voor zorgde dat deze achter een verbijsterend kijkende keeper in de kruising terecht kwam. De goals volgden elkaar daarna snel op. Zo was het Robert en Stefan Erven die respectievelijk in de 36 en 45 min. er voor zorgde dat Ollandia met een veilige voorsprong van 1-5 de kleedkamer kon gaan opzoeken. Dat het na de rust wat minder zou worden was wel te verwachten en de wedstrijd werd dan ook zonder veel risico uitgepeeld. De 1-6 door Stefan Erven in de 60 min. gaf het overwicht van Ollandia in deze wedstrijd een nog beter beeld.

In de 75 min. moest William Bekkers nog een keer ingrijpen door een bal van de doellijn te halen maar tot verder gevaar was SCMH vandaag niet in staat. Het was jammer dat een SCMH speler in de 76 min. een gele kaart kreeg gepresenteerd wat de enige kaart van vanmiddag zou zijn. De brede selectie waar Ollandia op dit moment maakt het mogelijk dat de trainer in de 70e min. Paul van Driel voor Rob van der Heijden, in de 78e min. Ronny Thomassen voor Richard Markus en in de 82e min. Renee Raaymakers voor William Bekkers in kon brengen. Dat Ollandia sterk is door het collectief was direct na de wedstrijd duidelijk te horen door het gezamenlijke lied dat uit de kleedkamer klonk.

Al met al een prima afsluiting van de eerste helft van de competitie en alle rede voor een weekje rust.