Afbeelding

Eén der laatste professionele daguerreofotografen aan het werk bij Pieter Brueghel

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Marinus Ortelee is één van de drie laatste professionele daguerreofotografen in de wereld. Zaterdag 26 november aanstaande verzorgt hij bij Pieter Brueghel een demonstratieworkshop over de unieke fototechniek.

Daguerreotypie is alles behalve een verstofte oude fototechniek. Dit blijkt wel uit het feit dat het hippe Google de 224ste geboortedag van Daguerre vorige week vierde met een hommage aan de fotograaf in het logo op haar homepage.
Daguerreotypie is een vroege fotografische methode, uitgevonden door Louis Daguerre in de eerste helft van de negentiende eeuw. Bij de Daguerreotypie wordt een gepolijste zilveren plaat blootgesteld aan jood- en/of broomdampen, waarna de plaat belicht kan worden in de camera. Na ontwikkeling met kwikdampen levert dit positieve, spiegelende beelden op.
Marinus Ortelee besteedt ruim aandacht aan de theorie rondom daguerreotypie. Daarnaast wordt het procedé ter plaatse door de workshopleiders uitgevoerd.
De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 26 november aanstaande van 9.30 – 16.30 uur en staat naast Marinus Ortelee onder leiding van Charlotte Edam. De kosten bedragen € 99,00 (inclusief lunch).


Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Pieter Brueghel, via www.pieterbrueghel.nl telefoonnummer 0413-365675.