Afbeelding

Drie keer goud voor Dai Ippo in Beek en Donk.

Roois nieuws Sport
’s Morgens in de auto bij de familie Packbiers ging het er nog om: “Hoeveel prijzen nemen we vandaag mee naar huis?” Het zou een hele aparte dag worden voor hen zoals later zou blijken. Met 4 kinderen worden er toch vaak 2of 3 prijzen mee naar huis genomen. Bart begon vandaag zoals altijd weer zeer goed en wist zijn eerst 2 partijen met mooie ippons winnend af te sluiten. Daarna werd het wat lastiger maar hij blijft goed bekeken judoën. Helaas treft hij 2 tegenstanders die net een maatje te groot zijn en verliest hij met minimaal verschil. Broer Gijs is nog nooit met lege handen naar huis gegaan. Helaas voor Gijs vandaag dus wel.

Toch draait hij 7 partijen en laat hij zien dat hij er echt bij hoort. Eén keer verlies op scheidsrechter beslissing en één keer loopt hij tegen een vette ippon op. Volgende keer zal Gijs zich niet meer op deze manier laten pakken. Sam komt in het geweld van de jongens als enige meisje niet aan de bak. Dan blijft Teun nog over om de eer van de familie te redden. Wist Teun 2 weken terug in Breda nog met een ziek lijf 2e te worden ook hij moet vandaag na 4 partijen afhaken.
Martijn van Dalen testte vandaag zijn duim uit waar hij al enkele weken last van heeft. Het gaat hem goed af en wint al zijn partijen. Hij wordt 1e maar geeft aan stroef te hebben gedraaid. Dus winnaar worden en toch niet tevreden zijn over jezelf dan ben je echt wel kritisch naar jezelf.

Jasper van de Oetelaar kreeg het wederom klaar om net op tijd op gewicht te zijn. Dit is jammer voor zijn tegenstanders want hij laat geen spaan heel van hen. Vooral zijn halve finale tegen Bjorn Rutters van Judoclub Berlicum was er een om van te watertanden. In no time weet hij zijn tegenstander vast te zetten om daarna meedogenloos uit te halen, ippon. Dan volgt de finale. Een onbekende uit het westen van het land. Dit ging nog sneller dan die halve finale. Binnen 10 seconden weet hij zijn tegenstander met een spetterende ippon tegen de tatami te krijgen en ook Jasper staat op de hoogste trede van het ereschavot.
Quint Rovers komt later op de dag de mat op. Oei zijn 1e partij is meteen tegen een blauwe band dit terwijl Quint de gele band draagt.

Het wordt een pittige pot welke door Quint op scheidsrechter beslissing gewonnen wordt. Daarna laat Quint zien uit het juiste judohout gesneden te zijn en nog 5 wedstrijden op rij met ippon. En zo staat hij ook op de 1e plaats. Jim van de Ven weet vandaag ook wel raad met zijn tegenstanders en hem wordt pas een halt toegeroepen in de finale. Hier wordt hij door zijn eigen favoriete worp verrast. In de strijd om de 3e plaats is hij er weer en verslaat zijn tegenstander weer met ippon.
Martijn van Aarle moest eerst verliezen om er achter te komen dat je als judoka niet stil kunt blijven staan. Hij wint 2 partijen met ippon maar daarna verliest hij voor de 2e keer en is hij uitgeschakeld. Yarni Vermeer Job van de Brand en Ellis Brugmans hebben hun partijtjes wel lekker mee gedraaid maar kwamen niet in de prijzen.

Dewy en Ryan Lo-A-Njoe gingen vandaag naar Geleen. Ze willen ook wel eens kijken hoe het gaat buiten het district. Ik denk dat ze in Limburg ze liever niet meer daar willen zien. Dewy wint ook in de voor haar hogere gewichtsklasse al haar partijen met Ippon en wordt dus 1e . Ryan komt in de finale op wazari achterstand en weet dan nog wel yugo te scoren maar dat is dus helaas te weinig, maar die 2e plek nemen ze hem niet meer af.