Ingeborg Minderhoud zet kinderen in hun kracht

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
De hedendaagse maatschappij verlangt veel van ons. Kinderen moeten daar in mee. Op basisscholen worden ze gestimuleerd om zich cognitief te ontwikkelen, terwijl juist het sociale aspect heel belangrijk is. Aandacht voor de emotionele ontwikkeling blijft tegenwoordig achter en niet iedereen kan daar mee omgaan. De jeugd zal dat zelf niet snel signaleren. Dat gebeurt indirect. Sommige kinderen kunnen bijvoorbeeld boos, onzeker, explosief, eenzaam of faalangstig worden. Soms worden kinderen gepest of gaan juist zelf pesten. Voor de omgeving en het kind zelf ontstaan onprettige situaties. Ingeborg Minderhoud uit Sint-Oedenrode staat te popelen om deze kinderen te helpen. Ze verzorgt een sociale competentietraining voor kinderen, Rots en Water genaamd.

Rots en water
Het Rots en Water instituut werkt in het hele land met deze methode. Ingeborg heeft er een opleiding voor gevolgd. Rots en Water leert kinderen hun gedragsrepertoire uit te breiden. Kinderen leren namelijk te vertrouwen op hun emotie, hun intuïtie, op hun lichaam en hun kwaliteiten. Ook leren ze te kiezen vanuit eigen kracht. Ze gaan daardoor nadenken over contact met anderen, het effect van hun eigen gedrag, het effect van lichaamstaal en leren zo dat ze anders kunnen reageren. Ingeborg: “Na een paar lessen kun je al duidelijk gedragsveranderingen zien.”
Afhankelijk van de hulpvraag kan de training individueel of in kleine groepjes gegeven worden. Ook scholen kunnen de hulp inroepen van de R&W trainingen voor een specifieke groep.
Op 10 november start de eerste kleine groepstraining van 8 lessen voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar. Trainingen voor andere leeftijdsgroepen starten binnenkort.

Rouw- en verliesverwerking
Ingeborg heeft al 3 jaar een praktijk voor verliesverwerking voor kinderen en jongeren.
Scheiding, overlijden, ziekte en adoptie. Alle vier oorzaken van verlies. Hoe verwerk je dat? Dat is heel lastig, vooral voor kinderen. Kinderen uiten zich moelijker, zijn loyaal en het verdriet komt er dus op een andere manier uit; Hoofdpijn, buikpijn, bedplassen, concentratieverlies of gedragsproblemen. De praktijk van Ingeborg helpt kinderen om het verlies een plekje te geven in het dagelijks leven. Daarbij gebruikt ze creatieve werkvormen die bij het kind passen. Kinderen komen met hangende schouders binnen en gaan huppelend weer naar huis. Voor het aanmelden van uw kind of voor verder informatie www.rouwbegeleiding.com / Telefoon: 06-11236472