Week van de Mediawijsheid in de bibliotheek

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
De Week van de Mediawijsheid (21-27 november) is een initiatief van Mediawijzer.net om meer aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. Het thema dit jaar is media-opvoeding. Kinderen lijken redelijk mediavaardig, maar ze gebruiken lang niet alle mogelijkheden en onderschatten de risico’s. Opvoeders voelen intuïtief vaak aan waar de gevaren liggen, maar zijn minder thuis in de media. Daarom biedt de Bibliotheek De Meierij tijdens de Week van de Mediawijsheid een programma aan waarin kinderen met de hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken leren zich bewust te worden van de mogelijkheden én risico’s van media.

Maandag 21 november 20.00 uur: En? Hoe was het vandaag op internet?
Ouderavond over kinderen en media
Bibliotheek Sint-Oedenrode, Markt 30
Entree: gratis
Vraagt u weleens aan uw kind hoe het op internet was? Waarschijnlijk niet. Voor de meeste kinderen is de computer een vanzelfsprekend onderdeel van hun leven geworden. Die vanzelfsprekendheid is ook te zien in het gemak waarmee ze allerlei computertoepassingen gebruiken. Websites bezoeken, online gamen, filmpjes maken, chatten en deelnemen aan Facebook, Hyves, Twitter etc. Het is hierbij heel belangrijk om mediawijs te zijn, maar wat is dat eigenlijk? En hoe kun je als ouder je kind daarin begeleiden?
Sas Evers, als Nationaal Mediacoach verbonden aan de bibliotheek, gaat in samenwerking met SKOSO in op deze vragen en geeft praktische tips en voorbeelden.
U bent van harte welkom! De entree is gratis.