Gedichten verduurzaamd

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Op 18 november a.s. biedt Stichting Roois Cultureel Erfgoed aan de Gemeente Sint-Oedenrode een drietal in het straatplaveisel verduurzaamde gedichten aan.

Deze gedichten vormen een selectie uit de gedichten die de Rooise Waterdag van 11 september 2011 een extra lichtvoetige dimensie hebben gegeven. Gedichten over water van drie Rooise poëten wapperden toen als banieren in de wind.
Deze lichtvoetigheid wil het bestuur van Stichting Roois Cultureel Erfgoed graag vasthouden door enkele van deze gedichten in het plaveisel op te nemen. Dit gaat gebeuren op drie puur-Rooise locaties: aan de ingang van de Knoptoren, Nabij de Molenwiel en het bruggetje over de Dommel bij de Neulstraat/Klaverpad (nabij Odendael. Op die plaatsen worden in de bestrating cortenstaal tegels geplaatst waarop dichtfragmenten zijn aangebracht.

De overdracht van deze in staal geharde gedichten aan de Rooise gemeente start om 15.30 uur bij de ingang van de Knoptoren. Aansluitend worden beide andere locaties bezocht. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.