Afbeelding

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
“Wat was dit een fijne middag!”, vertelden de gasten bij vertrek van de Dag van de Mantelzorg, afgelopen donderdag.
Elk jaar wordt rond 10 november de Nationale Dag van de Mantelzorg gevierd om mantelzorgers uit het gehele land in het zonnetje te zetten. In onze regio is de dag georganiseerd door De Mantelzorgwinkel in wijkcentrum De Lapvoet in Veghel

Hanneke Schanzleh, directeur van De Mantelzorgwinkel: “Mantelzorgers, mensen die voor hun zieke naaste zorgen, komen vaak niet meer toe aan hun eigen ontspanning. Mantelzorgers zorgen vaak 24 uur per dag voor hun naaste en zijn daarom onmisbaar. Mantelzorgers weten het en ondertussen wordt ook steeds meer bij anderen bekend dat de samenleving niet kan zonder deze vorm van zorg. Het is daarom van belang dat de samenleving ook zorgt voor mantelzorgers. Dit kan en moet op vele manieren en elk jaar organiseren wij vanuit De Mantelzorgwinkel de Dag van de Mantelzorg. Om de mantelzorgers in onze regio te bedanken voor hun onmisbare inzet en ze een middag vol ontspanning aan te bieden.”

De middag is officieel geopend door de Veghelse wethouder Riny van Rinsum die namens de vijf gemeenten Boekel, Landerd, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel zijn waardering voor de mantelzorgers heeft uitgesproken.
Daarna kon men meedoen aan een workshop djembé spelen, biljarten, bridgen of creatief bezig zijn met het maken van een vaasje van oude fietsbanden. Ook kon men genieten van een voetreflexmassage of een manicure. Uiteraard was er ook voldoende gelegenheid om met elkaar te praten.

Als afsluiting van de Dag van de Mantelzorg werd er onder het genot van een hapje en een drankje een optreden verzorgd door de Peelhazen, die met zang en sketches de gasten wisten te vermaken. Bij het vertrek kreeg iedereen een tas met lekkernijen en informatie mee naar huis. Mede dankzij de vele vrijwilligers en sponsors is de Dag van de Mantelzorg weer een groot succes geweest.