Afbeelding

Ollandia wint op karakter van Ravenstein 1 – 0

Roois nieuws Sport
Voor beide ploegen was de inzet hetzelfde. Om de aansluiting in de top van het klassement niet te missen moest er gewonnen worden. Het werd een wedstrijd waar alles in zat. Strijdlust, werklust en vooral doelgerichtheid. Technisch niet altijd even hoogstaand voetbal maar de wil om te winnen was zichtbaar aanwezig. Laat in de 1ste helft opende Ollandia de score. Het goede voorbereidende werk kwam van de voet van Rob van der Heijden. Met een fraaie schijnbeweging zet hij zijn mannetje op het verkeerde been en levert vervolgens een perfecte pass af op Robert Erven. Vrij voor de doelman had Robert Erven de hoek voor het uitkiezen. Hij koos voor de korte hoek en met een mooie schuiver zet hij zijn team op voorsprong. 1 – 0. Belangrijk doelpunt op een belangrijk moment.

In de 2de helft 2 aanvallende ploegen waardoor het tot het einde van de wedstrijd spannend bleef. Ravenstein op zoek naar de gelijkmaker en een uiterst gedreven Ollandia maakte jacht op een 2de doelpunt. Ravenstein bleef met lange ballen gevaar stichten in het doelgebied van Ollandia maar de defensie van Ollandia stond als een huis. De goed keepende Tom Wouters hield met een paar goede reddingen Ollandia op voorsprong. Marti van de Zanden - die vandaag zijn debuut maakte in het 1ste elftal – stond achterin zijn mannetje en speelde een goede partij voetbal. Met nog een kwartier spelen zette Ollandia er nog een tandje bij, zette meer druk en was herhaaldelijk dreigend in het doelgebied van Ravenstein te vinden. Dat resulteerde in een aantal goed uitgevoerde counters waaruit scoringsmogelijkheden ontstonden. De goed ingevallen Sietze de Jong was in de 75 ste min dichtbij een doelpunt.

Zijn schot uit de voorzet van Robert Erven ketste af op de paal. De vrije trap van Richard Markus in de 80 ste min belandde op de kruising, en even later kreeg William Bekkers de kans om uit te halen, en wederom was de paal de redding voor Ravenstein. In de rebound schiet Robert Erven op de lat, waar het engeltje van Ravenstein nog was blijven zitten. Na 90 min verlaat Ollandia moe gestreden maar voldaan het veld, 3 punten in de tas.
.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding