MHC heren 1 sterkste in spannend slot

Uitwedstrijden tegen HOD uit Valkenswaard staan vaak garant voor een gelijkopgaande strijd zonder grote verschillen op het scorebord. De ranglijst deed het op voorhand niet vermoeden, maar ook dit jaar werd de wedstrijd pas in de laatste minuut beslist. Hekkensluiter HOD werd in de laatste seconden van de wedstrijd geklopt: 1-2.

Op papier leek het zondag een makkelijke wedstrijd te worden, aangezien HOD slechts 3 punten verzameld had. Het begin van de wedstrijd was direct voor de mannen uit Rooi die al vroeg een corner verdienden en de verdediging van HOD onder druk zetten. Doelpunten vielen er echter niet en naarmate de eerste helft vorderde ging de wedstrijd meer gelijk. Voor heren 1 kwamen Martijn van Hemert en Willem van der Heijden nog gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar helaas niet succesvol.

Voor de start van de tweede helft was het belangrijk dat heren 1 stand hield, gezien daar de laatste weken vaak de wedstrijd werd verloren door gebrek aan concentratie en scherpte. De afwachtende houding resulteerde in een slap vervolg van de wedstrijd, waar beide teams lang niet gevaarlijk konden worden. Zowel HOD als Sint-Oedenrode kreeg via een uitgespeelde mogelijkheid de kans om op voorsprong te komen, maar tweemaal verdween de bal naast het doel.
Tot zes minuten voor het einde van de wedstrijd. Willem van der Heijden verstoorde de opbouw van HOD en kon de laatste man dusdanig onder de druk zette dat hij de bal inleverde. Willem kon vervolgens uithalen op de rand van de cirkel en liet de keeper kansloos: 0-1. Een late winnende treffer, zo leek het.
Binnen 2 minuten stond het echter weer gelijk toen een vrije slag binnen werd getikt: 1-1. Met nog 2 minuten op de klok kreeg HOD nog een strafcorner en daarmee de kans op de winnende. De kans werd niet benut en in de tegenaanval werd door heren 1 op hun beurt een strafcorner verdiend. Piet van Eijndhoven mocht aanleggen en bezorgde heren 1 op de valreep alsnog de 3 punten.