1-3 verlies Rhode tegen Avanti

Rhode verloor zondag de derby tegen Avanti met 1-3. Nagenoeg de gehele wedstrijd had Rhode wel het betere van het spel, maar Avanti ging veel beter met de kansen om en profiteerde optimaal van de slordigheden bij Rhode achterin.

Rhode begon goed aan de wedstrijd met als eerste wapenfeiten een schot uit de tweede lijn van Coen van Hout en een voorzet van Tim Stewart die net Daan van Dinten niet bereikte. De eerste de best kans van Avanti was wel raak. Een voorzet van links werd slecht uitverdedigd en belandde bij de vrijstaande spits die de hoek kon uitzoeken, 0-1. Avanti leefde wat op, maar Rhode herstelde zich snel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Er was een goed schot van Bas van Kuringen en uit een corner kopte Joep vd Mortel net over en uit een volgende corner schoot Roel Smeets de bal net naast. Na rust was er eerst een gevaarlijk vrije trap voor Avanti en vervolgens werd Teun Latijnhouwers gevloerd in de 16 meter, maar de scheidsrechter liet doorspelen. In de 63 minuut was het uiteindelijk dan toch raak, een slim steekpasje van Tim Stewart bereikte Teun Latijnhouwers die met een fraaie lob de 1-1 liet aantekenen.

Rhode leek toen op weg naar de overwinning. Er waren een aantal gevaarlijke momenten, o.a. door acties van Jeroen vd Wijdeven op links. Maar het was toch Avanti dat weer scoorde. Uit een vrije trap werd met een voorzet de lange spits gevonden, die ongehinderd een hoek kon uitzoeken, 1-2. De volgende goede kans was weer voor Rhode, Jan Simons kon vlak voor doel net niet zijn voet tegen een goede voorzet van Coen van Hout krijgen. Daarmee was de kans op minimaal een puntje verkeken, want in de 85e minuut kon Avanti weer profiteren van een onzekerheid achterin, de bal werd vervolgens panklaar gelegd en goed afgewerkt, 1-3. Rhode staat nu weer helemaal in de middenmoot en speelt zondag tegen Vitesse. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl .

Programma
Vitesse-Rhode, 14.30 u; Gemert 2-Rhode 2, 11 u; Rhode 3-Someren 5, 12 u; Boerdonk 3-Rhode 4, 12 u; Gemert 8-Rhode 7, 10 u; Rhode 8-Nijnsel 6, 10 u; Rhode 9-Schijndel 7, 12 u; Rhode 10-Avanti 8, 12 u; DVG-Dames, 10 u.

Uitslagen
Rhode-Avanti, 1-3; Rhode 2-Venraij 2, 0-2; HVCH 3-Rhode 3, 2-2; Rhode 4-Sparta 8, 3-1; Rhode 6-Avesteijn 5, 0-8; Rhode 7-MVC 4, 6-2; UDI 14-Rhode 10, 2-2; Dames-Nijnsel 2, 2-0.