Teleurstellend gelijkspel voor Boskant

In een matig duel hebben NLC’03 en Boskant de punten gedeeld. Een teleurstellend resultaat voor Boskant, dat, gezien de stand vooraf, zeker op meer had gerekend.

Boskant kwam van een koude kermis thuis. Letterlijk was dat ook zo, want er waaide een gure oostenwind over Sportpark de Akkeren waar NLC’03 haar thuisbasis heeft. En ook figuurlijk voelde het na de wedstrijd zo. Want Boskant bleek niet in staat om het laag geklasseerde NLC aan de zegekar te binden. Sterker nog, als Boskant doelman Erwin Brouwers het laatste kwartier wat minder attent had gekeept, dan zouden de punten zelfs in Lith zijn gebleven. Een blamage voor de bezoekers, tenminste zo voelde dat bij de supporters die ondanks de kou waren meegereisd naar Lith. De eerste kansjes waren voor de thuisclub. Meer dan enig gevaar voor het Boskant doel leverde dat echter niet op. Het eerste doelpunt was voor Boskant. In de 15e minuut was Frank Konings het meest attent door bij een scrimmage de bal voorbij NLC keeper Ronnie Tiemesen te schieten: 0-1. Daarna duurde het een hele tijd voordat er weer een spannend moment te noteren viel. In de 37e minuut leek Boskant de voorsprong te verdubbelen, maar het doelpunt van Jan Wouters kende, vanwege een overtreding, geen genade in de ogen van scheidsrechter Pennings. Nog één goede kans kreeg Boskant voor rust. Na een uitstekende pass van Pieter vd Warenburg kon Frank Konings vrij oprukken richting strafschopgebied. Doordat hij twijfelde tussen zelf afwerken of terugleggen kreeg de verdediging van de thuisclub de gelegenheid het gevaar te bezweren.
De 2e helft was amper 2 minuten oud toen de 1-1 op het scorebord verscheen. Niek Baas dook, volgens velen vanuit buitenspelpositie, vrij op voor Boskant doelman Erwin Brouwers die geen kans had tegen de schuiver van de NLC aanvaller: 1-1. In de 53e minuut was Erwin opnieuw paraat toen hij een van dichtbij ingeschoten bal uit zijn doel ranselde. In de 69e minuut kwam Boskant weer op voorsprong. Een voorzet van Ron van Uden werd bij de 2e paal binnengeschoten door Frank: 1-2. NLC keeper Tielesen behoedde 4 minuten later zijn team voor een definitieve achterstand door een vrije trap van Ron uit de benedenhoek te tikken. In de 75e minuut was Boskant opnieuw aan de beurt. De kopbal van Glenn vd Heijden, uit een voorzet vanaf links, strandde echter op de lat. Vijf minuten voor tijd eindigde de wedstrijd voor Boskant in mineur, toen NLC’s meest gevaarlijke aanvaller, Tim Ruis, alle ruimte kreeg om de bal voorbij Erwin te schieten: 2-2. En het had nog erger kunnen worden, maar dankzij een uitstekende redding van Erwin hield Boskant tenminste nog één punt over aan deze wedstrijd.

Uitslagen senioren
NLC’03 1-Boskant 1 2-2, Avanti’31 2-Boskant 2 0-0, Boskant 3-Avesteyn 3 3-3, Avesteyn 4-Boskant 4 1-2, Boskant 6-Avanti’31 11 4-2, WEC Da1-Boskant Da1 6-1.

Programma zondag 20 november
Boskant 1-ASV’33 1 14.30 u., Boskant 2-JVC 3 11.00 u., Sparta ’25 8-Boskant 3 10.00 u., Boskant 4-DVG 4 12.00 u., Schijndel 9-Boskant 5 10.00 u., CITO 7-Boskant 6 10.00 u., Boskant Da1-Elsendorp Da1 10.00 u.

V.V. Boskant jeugd

Uitslagen jeugd
Boskant A1–Elsendorp A1 4–0; Sparta’25 B2-Boskant B1 afgelast; Boskant C1–Blauw Geel C4 2-5; Boskant D1–Erp D2 2-1; Blauw Geel D6-Boskant D2 1-6; Boskant E1–Bruheze E3 1-5; Rhode E6g-Boskant E2 1-6; MierloHout F6–Boskant F1 23-0.